23 hunde bestod prøven
Kort før påske var der igen optagelsesprøve for nye besøgshunde på Plejecenter Poppelbo i Bystævneparken

23 hunde ud af i alt 36 fremmødte hunde blev godkendt som besøgshunde i TrygFondens besøgshundekorps.
TrygFonden Besøgshunde er Danmarks største korps af besøgshunde. Knap 700 hunde og deres ejere besøger udfordrede og sårbare mennesker på ældrehjem og andre plejeboliger i Danmark. For at sikre at både hund og ejer er egnede til at være en del af besøgshundekorpset, skal de vurderes ved en optagelsesprøve.
– Interessen for at blive besøgshund er stor, og vi er rigtig glade for, at så mange hundeejere vil bruge deres fritid sammen med deres hunde på at give sårbare mennesker gode oplevelser. Det er fantastisk at overvære, hvordan en hund på et øjeblik kan skabe kontakt til et sårbart menneske, siger Galina Plesner, projektchef i TrygFonden.
Til optagelsesprøven bliver hundenes fysik undersøgt af både dyrlæge og hundeadfærdskonsulent. – Det er vigtigt for os at stille krav til de kommende besøgshunde og deres ejere. Det er ikke ligegyldigt, hvem vi sender ud. Vi inviterer jo hundene hjem til mennesker, der er sårbare, så vi skal sikre os, at vi har gjort alt, hvad vi kan, for at gøre det til en god oplevelse for alle parter. Herunder er det vigtigt at mindske de risici, der måtte være for fx smitte, siger Galina Plesner.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top