Er det godt med en ghettoplan?
Den seneste måned har regningens ghettoplan været meget oppe i medierne. Og som erhvervspraktikant på Christiansborg hos det lokale folketingsmedlem Yildiz Akdogan, fik jeg også muligheden for at følge det på tæt hold.

Af Kristine Bomann Hansen, 8. klasses elev på Korsager Skole, Husum

Den seneste måned har regningens ghettoplan været meget oppe i medierne. Og som erhvervspraktikant på Christiansborg hos det lokale folketingsmedlem Yildiz Akdogan, fik jeg også muligheden for at følge det på tæt hold.

Tirsdag d. 27. februar var der spørgetime med statsministeren og her blev der stillet en række spørgsmål fra de andre partiledere. Der var ikke så mange rosende ord til udkastet til udspillet.
To dage senere lancerede regeringen så hele 22 punkts ghetto-udspillet, som har til formål at fjerne ghettoerne i 2030.

Jeg har det lidt på fornemmelsen, at det ikke kommer til at ske ud fra følgende overvejelser:

Det lyder meget som om at der bliver forskelsbehandling på menneskene, som bor i ghettoområderne og de, der bor udenfor. De, der bor i ghettoområderne vil måske føle, at os udenfor bliver behandlet bedre. Det vil være bedre at fokusere på specifikke forhold, f.eks. kriminaliteten i områderne, så at det ikke går ud over alle, der bor i områderne.

Derudover bekymrer det mig, at kommunens fagpersoner kan risikere at blive straffet, hvis de ikke gør deres arbejde ordentligt ift. udsatte børn. Men hvem skal hjælpe de udsatte børn, hvis de bliver straffet? Det her er hvad jeg tolker, men jeg tror også at der er flere der tolker udspillet på den her måde. Ghettoplanen har også punkter, der er gode f.eks. dem, der ikke arbejder, skal sættes til at arbejde. Eller det skal være mere blandet sammensætning af borgere. Men det er vigtigt ikke haste tingene, men give det også tid. Tingene kan ikke kun løses med pisk eller straf, vi skal også give dem og os selv tid.

Jeg bor selv i Husum og kender derfor godt lidt til Tingbjergs problemer. Jeg bliver som borger påvirket af det der sker i min bydel.

Mit opråb er til alle de relevante ministre og statsministeren:

Prøv nu lige at gøre det ordenligt så alle er med på, hvad der sker og hvordan det sker. Ellers bliver det bare et flop.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top