Elever på Nørre G er drughuntere
Rekordstor interesse for hjerneforskning blandt gymnasieelever

Antallet af tilmeldinger har nået nye højder til årets Drughunters, som er en landsdækkende konkurrence, hvor gymnasieelever kan prøve kræfter med forskning inden for lægemiddeludvikling. Nørre Gymnasium er en af årets deltagere og her er jagten allerede sat ind efter nye lægemidler til at behandle hjernesygdomme. Målet med konkurrencen er at give eleverne en mulighed for at få større indsigt i hjernesygdomme og den bagvedliggende forskning og innovation.

Drughunters kan i år fejre rekordstor deltagelse med over 1400 elever fra 41 gymnasier fordelt over hele landet. Siden den første dyst tilbage i 2009 har flere end 450 klasser fra mere end 80 forskellige gymnasier deltaget i dysten. Mange af gymnasierne er gengangere og bruger Drughunters som en integreret del af undervisningen.

-Drughunters blev startet for at stimulere interessen for naturvidenskab og forskning. Det er derfor fantastisk dejligt at se at interessen for hjernesygdomme og forskning i nye behandlingsmetoder er rekordstor i år”, siger forsknings- og udviklingsdirektør, Anders Gersel Pedersen.

Allerede tilbage i december 2017 kunne eleverne tilmelde sig konkurrencen, og vælge om de ville arbejde med en opgave inden for bioteknologi, biologi eller kemi. Opgaverne giver eleverne mulighed for at fordybe sig i en række hjernesygdomme som f.eks. skizofreni, Alzheimers og depression. De vil videre stifte bekendtskab med hjernens fysiologi, farmakologi og moderne forskningsteknikker.

Eleverne arbejder sammen i mindre hold og skal præsentere deres kreative løsningsforslag på en videnskabelige poster. Klassens vælger til sidst et vinderhold, som de får lov at sende afsted til den store finaledag hos Lundbeck i Valby. Her dyster alle de deltagende gymnasieelever om at blive årets drughunters.

Fakta om Drughunters
 En naturfaglig konkurrence for danske gymnasieelever med kemi, biologi eller bioteknologi på A- elle B-niveau.
 Konkurrencen tager udgangspunkt i hjernesygdomme og den moderne lægemiddeludvikling.
 Eleverne fik i starten af december udleveret opgaverne og har haft fire måneder til at udarbejde en videnskabelig plakat, en såkaldt poster.
 Den bedste poster fra hvert gymnasium går videre til den store finaledag, hvor eleverne skal konkurrere i præsentation af deres postere for hinanden og for forskere fra Lundbeck. Dagen afholdes på Forskningens Døgn den 26. april 2018 i Lundbecks hovedkvarter i Valby.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top