Boligorganisationer indgår aftale med ejendomsudvikler
Tingbjerg_Visualisering_gårdrum_CSLA.jpg
Sådan forestiller en tegner sig et kommende gårdrum i Tingbjerg. De 1.000 nye boliger skal supplere de godt 2.300 almene boliger, der er i området i dag. Foto: Illustration: presse
fsb og SAB har indgået et partnerskab med ejendomsudviklingsselskabet NREP om at bygge omkring 1.000 private boliger i Tingbjerg

Aftalen vil give NREP forkøbsret til de byggemuligheder, der er i Tingbjerg, med afsæt i byudviklingsstrategien fra 2015. Sammen med NREP skal fsb og SAB nu lægge den endelige plan for placeringen af de nye private boliger. Samtidig skal boligorganisationerne arbejde med at opgradere infrastrukturen i Tingbjerg, i et fælles projekt, der er støttet af Landsbyggefonden.

– Den helt store udfordring er, at Tingbjerg ikke er en del af den blandede by. Det kan vi kun løse ved, at ændre beboersammensætningen, så vi kan tiltrække nye familier til Tingbjerg, og så vi kan give de familier i Tingbjerg, som har lyst til at investere i egen bolig, en mulighed for at blive i området, siger John Bøgelund Sørensen, formand for SAB.

Det forventes at der kan fremlægges en færdig Byudviklingsplan, som både indeholder en plan over nybyggeri og infrastruktur, i slutningen af 2018.

Politisk er der vedtaget en lokalplan for Lille Torv, og et forslag til lokalplan for Store Torv har netop været i høring og afventer videre politisk behandling. Lokalplanerne giver mulighed for byggeri af bl.a. private boliger.

Forventer mere end blot boligbyggeri
I forhold til Tingbjerg forventes det fra boligorganisationernes side, at NREP er en partner, der vil afsætte ressourcer til byudviklingen, og som sammen med boligorganisationerne, vil arbejde for en sammenhængende byudvikling, der ikke kun handler om boligbyggeri, men også om landskab, infrastruktur, byliv og offentlige funktioner.

Hvis det går som forventet, kan de første byggerier gå i gang midt i 2020, og et år senere kan boligerne stå klar til indflytning.

NREP (Nordic Real Estate Partners) blev grundlagt i 2005 og arbejder i flere nordiske lande.

– Vi tror på, at Tingbjerg kan udvikle sig til en meget attraktiv bydel. Tingbjerg ligger kun 8 km. fra Rådhuspladsen, har natur til tre sider og området har stærke foreninger og gode forudsætninger for et aktivt udeliv. Vi er meget glade og stolte over, at fsb og SAB har valgt os til at være en del af byudviklingen i Tingbjerg. Og vi glæder os til, at vi med blandede ejerformer kan bidrage til den fortsatte positive udvikling i Tingbjerg, udtaler Rasmus Nørgaard medstifter af NREP.

FAKTA
Det er forventningen er, at der vil komme 3.000 nye borgere i Tingbjerg. De nye boliger bliver rækkehuse og ejerlejligheder på mellem 80 og 125 kvm.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top