Overtrædelse af miljølovgivningen
Tidligere har Brønshøj Husum Avis informeret om indførelsen af motorbanesport her i bydelen – CHPG Copenhagen Grand Prix.

Af Tom Allersted, Frederikssundsvej 106 a 3th.

Tidligere har Brønshøj Husum Avis informeret om indførelsen af motorbanesport her i bydelen – CHPG Copenhagen Grand Prix. Bl.a. er der skrevet om Motorløbet, at ’dobbelt moral – er ikke dobbelt så godt’.

Læserne og borgerne har i BHA avisen kunnet følge med i, at der udover 2018 i december 2017 er lavet en kontrakt for de følgende tre år, med visse – lidt latterlige – indskrænkninger indføjet bl.a. om at ’tage hensyn til og søge at minimere de trafikale afspærringer og gener’ – man i Borgerrepræsentationen BR dog erkender skabes.

De gevaldige støjgener og store udledninger af brændstofpartikler og udsendelse af ulidelige decibel ved motorløbet forbigås nærmest.

Jeg synes, at det nu er blevet alt, alt for meget her for de lokale borgere, at skulle tåle – mig selv inkluderet.

Jeg undrer mig over, at Borgerrepræsentationen med en så snæver vedtagelse på BR-mødet som 26 for og 24 imod i en så kontroversiel sag, at den ’bare’ er vedtaget.

Det er dog en tilladelse til en række arrangementer, hvor BR repræsentationen med åbne øjne og fuld bevidst overtræder miljølovgivningen og udledning af partikler og støjniveau i boligområder. Jeg mener, det er landets love, der bevidst overskrides. Der er i loven mig bekendt ingen indskrænkninger i miljøpåbuddene mod selv kortvarige overskridelser.

Jeg gad i øvrigt egentlig vide, om ikke kommunalfuldmagten overskrides af BR flertallet ved at give kommunal tilladelse og kommunal støtte, udlån af medarbejdere, materiel mv. til virksomheden, der arrangerer løbet.

Bestemmelserne gælder Uanset, om der er kongelig deltagelse, separat indsamling til godgørende formål, og især da der formentlig udlånes kommunale medarbejdere og materiel og andre ressourcer til selve løbets infrastruktur.

Arrangementet præsenteres nu med en slags hævd på løbet i København og dermed en ret til at organisere det. Løbet har jo været afholdt (på Østerbro i Universitetsparken) siden 2013.

Dertil er der blot at sige, at miljøbestemmelserne er siden strammet op, samt, at det går ikke mere helt at afspærre Lyngbyvejen i en uge, som man gjorde dengang. Hvordan man i 2018 og årene frem så kan tillade afspærring af Hareskovmotorvejen – melder BR ingenting om.

Det er jo en trafikal livs linje mellem København og Nordsjælland mv. Jeg undrer mig lidt over fraværet af kommentarer til oplysninger om og indvendingerne mod dette løbs afholdelse i årene fremover fra borgerne –er der indvendinger fra mere end blot en enkelt af 50.000 borgere her i ræserløbsområdet?

Ideer til at bære betænkeligheder og indsigelserne videre efterlyses – BR har jo bekendtgjort med de givne løbstilladelser dens holdninger og meninger til miljø og trivsel i Københavns nordvestlige (Brønshøj-Husum-Bellahøj-Utterslev) hjørne. Det kunne være ’ombudsmanden’ skulle inddrages?

1 kommentar om “Overtrædelse af miljølovgivningen”

  1. K.O.Jensen siger:

    K.O.Jensen forstår godt dine bekymringer. Da jeg i aften overværede H.M.Dronningens nytårstale dukkede
    dit navn og positive erindringer op i mit nu 88 år gamle hoved.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top