København skærper kampen mod social dumping
Københavns Kommune opruster mod social dumping med et nyt indsatsteam, en ny hotline og en kampagne, hvor kommunen står sammen med virksomheder og medarbejdere for at sikre fair forhold i København

– Vores indsats mod social dumping har været effektiv. Men der er stadig brodne kar, som skaber urimelige arbejdsvilkår for medarbejderne og unfair konkurrence for virksomheder med orden i sagerne. Det skal de ikke have lov til. I København skal der være fair arbejdsforhold – derfor skruer vi nu op for indsatsen, siger overborgmester Frank Jensen.

Københavns Kommune har fra årsskiftet oprettet et nyt indsatsteam mod social dumping, som skal styrke dialogen med kommunens leverandører og rykke hurtigere ud ved mistanke om social dumping på arbejdspladser. Kampagnen skal samtidig mobilisere københavnerne i kampen mod social dumping.

Plakater og bannere i byen og sociale medier skal oplyse københavnerne om typiske tegn på social dumping – unfair løn, manglende sikkerhed på arbejdspladsen og uacceptable arbejdstider – og opfordre til at kontakte hotlinen, hvis de ser tegn på social dumping.

Københavns Kommune har siden 2011 stillet krav om, at kommunens leverandører og deres underleverandører skal tilbyde deres medarbejdere ordentlige løn- og arbejdsvilkår, dvs. på niveau med den mest repræsentative landsdækkende overenskomst.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top