En lokal forening med liv og travlhed
Bo.jpg
- Jeg vil takke for jeres fremmøde, og håber at se jer igen til nogle af Selskabets arrangementer. Det er nu engang sådan, at Selskabet kun kan eksistere i kraft af dets medlemmer, sagde formanden Bo Öhrström. Foto: Privat
Formanden kunne på generalforsamlingen glæde sig over et særdeles positivt år for Lokalhistorisk Selskab for Brønshøj, Husum og Utterslev

Der har været afholdt generalforsamling i Lokalhistorisk Selskab, og formanden, Bo Öhrström, fortalte i sin beretning om et selskab med mange arrangementer og aktiviteter, en sund økonomi og et stigende medlemstal.

Lokalhistorisk Selskab har arkiv og mødelokale i Kulturhuset Pilegården. – Der har været afholdt mange, velbesøgte arrangementer og generelt har vi haft et højt aktivitetsniveau. Flagskibet er de lokalhistoriske billedaftener, der ofte har trukket 70-80 deltagere og givet nye medlemmer. Der er også udgivet fire numre af bladet ”Nyt fra Lokalhistorien” og arkivets samlinger er udbygget bl.a. med en lang række lokalaviser, og arkivet har været åbent hver fjortende dag. I 2018 holdes der forsøgsvis åbent to timer hver torsdag aften, sagde Bo Öhrström blandt andet i sin beretning.

Han rettede også en stor tak til medlemmerne for deres opbakning til Selskabet og fremmødet til Selskabets arrangementer. – Jeg vil ligeledes sige mange tak til bestyrelsen. I år har udviklingen i aktiviteterne været endnu større end i de tidligere år, og Selskabet har udviklet sig særdeles positivt, hvilket har krævet en solid indsats i bestyrelsen.

Planlagte aktiviteter og møder
Siden sidste generalforsamling er der i alt gennemført 19 arrangementer, og blandt de kommende arrangementer er blandt andet en billedaften tirsdag den 13. marts i Kulturhuset Pilegården med titlen ”Frederikssundsvejs butikker – før og nu”. I april afholdes et hjemmebesøg i Bellahøjhusene og i maj en billedaften i Pilegården med titlen ”Skoler i Husum”.

I foråret 2018 lanceres Svend Ole Nielsens bog, der beskriver fire af Brønshøj sogns fem landsbyer fra midten af 1500-tallet til første halvdel af 1800-tallet: Brønshøj, Husum, Utterslev og Emdrup.
Lokalhistorisk Selskab får et årligt tilskud fra Københavns Kommunes Arkivudvalg til aktiviteter og husleje. Dette er p.t. ca. 80.000 kr.

Generalforsamlingen sluttede med valg til bestyrelsen, hvor der var genvalg til Anne-Lise Crety, Helge Baun Sørensen, Thomas Viggo Petersen og Anne Brix Christiansen.
Under eventuelt fremhævede Kurt Martinsen, som er opvokset i Brønshøj, at det er godt, at vi har haft en lang række af gode folk i Brønshøj, der kan fortælle den lokale historie – med Helge Baun Sørensen som den store fortæller og kender i disse år.

Yderligere oplysninger om Lokalhistorisk Selskab kan findes på www.lokalhistorie-bhu.dk.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top