60’erfest på Bellahøj Skole
60-3-1.jpg
- Jeg synes, at festen var sjov og hyggelig, fordi man fik tid til at tale med mange og der var musik, siger Astrid, der her står med stribede bukser foran bandet. Foto: Privat
Torsdag aften den 23. november stod i 1960’ernes navn på Bellahøj Skole

Alle 125 elever og deres lærere i 7. klasserne på Bellahøj Skole har arbejdet meget grundigt med Bjarne Reuters roman, Zappa, der foregår i Brønshøj i 1960´erne, og i forbindelse med arbejdet med romanen har eleverne bl.a. udarbejdet ruter i Brønshøj – i hovedpersonen Bjørns fodspor.

De har arbejdet med musikken i bogen og med international og national politik i 60’erne, kvindebevægelse, nyopfindelser og meget mere.

– Som afslutning på forløbet har eleverne afholdt en rigtig 60’erfest. Der bliv spist sammen i klasserne, og menuerne stod på hjemmelavede landgangsbrød, hotdogs, tarteletter, frugtsalat, citronfromage, flødekartofler og andre spændende retter fra 60’erne, fortæller lærer Mette Freisleben.

– Desuden mødte lærere og elever op i flot tøj fra 60’erne, og som kronen på værket kom Next Time Party Band v/Vagn Møller og spillede op til ægte 60’erdans i skolens aula – det ene 60’erhit efter det andet – således lyttedes der til numre af The Beatles, The Shadows, Elvis og mange andre store navne fra en svunden tid, fortsætter Mette Freisleben.

Hygge i stedet for telefon
– Vi afholdt festen, fordi vi skulle se, hvordan det var at være i 60erne, og fordi alle fra Bellahøj Skole på syvende årgang havde læst bogen Zappa, som er lavet af Bjarne Reuter. Vi startede festen i klasselokalerne, hvor vi først fik lækker mad og så gik vi ned i aulaen hvor vi dansede, snakkede og havde det sjovt, fortæller Frederik Wede, der går i 7. klasse.

– Alle elever kom kl. 18, og så fik vi jo mad og tog billeder og havde det bare sjovt. Det var en rigtig hyggelig aften. Man fik ikke danset rigtig meget, men vi fik snakket meget. De fleste havde skjorte på, og så var der andre der ikke havde sådan noget på, men der var også nogen, der havde kjoler på og den slags. Next Time Party Band var rigtig gode, de spillede god musik og gjorde det til en sjov aften, hvor alle kunne lide maden, og drikkevarerne, og så var der faktisk ikke nogen der kedede sig, men de hyggede sig bare i stedet for at sidde og kigge på sin telefon, tilføjer Frederik.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top