Hans Åge Zabel er død
Hans Åge Zabel fra Brønshøj døde fredag i sidste uge i en alder af 86 år.

Af Leif Pedersen

Hans Åge Zabel fra Brønshøj døde fredag i sidste uge i en alder af 86 år. Han var en kendt, respekteret og afholdt mand, som på utallige områder var aktiv og deltagende.

Hans Åge blev født og opvoksede i Sydvestjylland – søn af en snedker og bedemand – blev student i Ribe Gymnasium og senere civilingeniør med speciale i maskiner og gift med kunstneren Jytte Zabel, som han fik 3 dejlige børn med. Jytte arver en stor velfungerende familie med svigerbørn, børnebørn og oldebørn, der gør den svære tid udholdelig.

Hans Åge og Jytte flyttede til Etiopien, hvor Hans Åge ledede store ingeniørprojekter, og Jytte passede hjem og familieudvidelse under meget eksotiske og fremmede forhold. Familien kom hjem efter nogle år i Afrika, og Hans Åge fik job som teknisk leder i Frederiksberg Kommune.

Hans Åge Zabel brændte meget for grundejernes sag og sad i mange bestyrelser både nationalt og lokalt.

Her i Brønshøj-Husum har han i rigtig mange år udvist et stærkt engagement i f.eks. lokalrådet – Pilegårdems bestyrelse, Brønshøj Jazz Club, Bellahøj Kræmmermarked m.m.
Hans Åge og Jytte rejste meget med jazzvenner fra Brønshøj, f.eks. i Marokko – Spanien, Portugal, USA og Skotland.

Hans Åge vil blive husket som en usædvanlig venlig, vidende og social kammerat og jazzvidende person. Han har produceret i hundredevis af timers live-optagelser af specielle og sjældne jazzoplevelser til glæde for masser af jazzvenner.

Hans Åge Zabel begraves fra Brønshøj Kirke lørdag den 11.november, kl. 10.

Æret være hans minde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top