Valgforbund i København
Til kommunalvalget i København den 21. november har Dansk Folkeparti, Det Konservative Folkeparti, Kristendemokraterne, Liberal Alliance, Nye Borgerlige og Venstre valgt at indgå i et teknisk valgforbund.

Til kommunalvalget i København den 21. november har Dansk Folkeparti, Det Konservative Folkeparti, Kristendemokraterne, Liberal Alliance, Nye Borgerlige og Venstre valgt at indgå i et teknisk valgforbund.

Det tekniske valgforbund er indgået for at minimere stemmespild, og der indgår ikke nogen politiske bindinger i valgforbundet.
Valgforbundet betragtes ved beregningen af mandatfordelingen som én liste. Det kan i nogle tilfælde betyde, at deltagerne i forbundet tilsammen får et mandat mere, end hvis de ikke indgik i et forbund. Ved at indgå i valgforbund og listeforbund kan deltagerne i nogle situationer således opnå en mandatmæssig fordel.

Også Socialdemokratiet og Radikale Venstre har indgået valgfund, mens SF og Enhedslisten har indgået valgforbund med en række mindre partier, der i dag ikke sidder i Borgerrepræsentationen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top