FritidsGuiderne er tilbage i Tingbjerg/Husum
fritidsguider.jpg
I Tingbjerg/Husum står den lokale FritidsGuide-koordinator, Amalie Vognsen, klar til tage imod frivillige og matche dem med børn og foreninger: ” Jeg glæder mig til at opbygge et team af frivillige, som både skal guide enkelte børn og arrangere gruppeture for flere børn. Vi kommer til at operere fra det nye Tingbjerg Bibliotek og Kulturhus, hvor vi vil danne en god ramme for positive møder mellem børn, familier og FritidsGuider.” Foto: Red Barnet
Efter halvandet års pause er det nu muligt for børn og unge at få støtte til at finde vej til de rette fritidsaktiviteter

FritidsGuiderne er en særlig vigtig indsats i Tingbjerg/Husum, hvor områdets børn og unge deltager i markant mindre grad i kultur- og foreningslivet sammenlignet med andre steder i København. Indsatsen har brug for engagerede frivillige til at følge børnene til aktiviteter.

I Danmark har vi tradition for, at børn går til sport, spejder, musik eller noget helt andet. Det er en fasttømret del af vores kultur og opvækst at deltage aktivt i foreningslivet. Men en undersøgelse fra Børnerådet viser, at 18 procent af de etnisk danske børn ikke går til nogen aktivitet i deres fritid.

Det samme gælder 35 procent af børn med etnisk minoritetsbaggrund, og 28 procent af børn med enlige forældre kommer heller aldrig i sportshallen eller musikskolen.

Det er en beklagelig tendens, for vi ved, at børn, der går til en fritidsaktivitet, trives bedre. Den rette fritidsinteresse for det enkelte barn kan således styrke det enkelte barn til at indgå i andre faglige og sociale sammenhænge.

Derfor er det vigtigt, at børn fra alle hjørner af samfundet inviteres ind i foreningslivet – og bliver der. Ovenstående problemstilling samarbejder Red Barnet og Københavns Kommunes Kultur- og Fritidsforvaltnings indsats ’FritidsGuiderne’ om at sikre. FritidsGuiderne styrker socialt udsatte børns muligheder for at deltage i kultur- og foreningslivet på lige vilkår med andre børn.

-I Red Barnet ved vi, at fritidsaktiviteter kan hjælpe børn ind i de vigtige sociale netværk. At eksempelvis fodbold kan tjene som et universelt sprog, der giver børnene mulighed for tidligt at opbygge relationer og indgå i et fællesskab. Det er med til at give børnene en stabil platform i livet, selvom vilkårene derhjemme ikke er de bedste, siger Jonas Keiding Lindholm, generalsekretær i Red Barnet.

Vil du vide mere om FritidsGuiderne, kan du kontakte Red Barnets frivilligkonsulent, Lisette Willeforte
Rasmussen på lw@redbarnet.dk.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top