Bevægelsesuge på Bellahøj Skole
Bevægelsesuge-05-40-17.jpg
Elever fra en af børnehaveklasserne havde travlt med at lege såkaldt finsk rundbold. Foto: Kaj Bonne
Alle elever var med, da en hel uge var sat af til en lang række værksteder, hvor krop, bevægelse og indlæring var i centrum

Børnehaveklasserne havde deres egne værksteder, hvor eleverne i 9. idrætsklasse fungerede som hjælpelærere, mens eleverne i 1.-5. klasse selv kunne vælge mellem 11 værksteder, og eleverne i 6.-9. klasse havde 14 værksteder at vælge imellem.

– Vi har brugt hele ugen på en bevægelsesfaguge og har ikke kun haft aktiviteter på Bellahøj Skole, men har haft mange af vores elever andre steder, fortæller Tanja Agergaard, der er lærer og koordinator på projektet, der for første gang afvikles på Bellahøj Skole.

Både inde og ude har Bellahøj Skole mange faciliteter, der understøtter en tidssvarende undervisning og skolens status som Københavns Idrætsskole. Udenfor har skolen blandt andet en kunstgræsbane og en løbebane samt en lang række redskaber og opstillinger, der opfordrer til aktiviteter.

– Vi har elever, der har været i Zoologisk Have for at lave bevægelsesanalyse hos dyr, og i Uggerløse Skov for at klatre i træer og få mere at vide om skoven, fortæller Tanja Agergaard. – Et hold har været på byvandring i København, andre har spillet frisbee-golf i Valbyparken, og vi har brugt Degnemosen og Bellahøj Friluftsscene og naturligvis Bellahøjhallen og Bellahøj Svømmestadion, tilføjer Tanja Agergaard.

Foto: Kaj Bonne
Se flere af Kaj Bonnes fotos her

Lærer Carsten Andersen forklarer om Jordens rotation om Solen og om Jordens rotation om sig selv samt om kloden som et gyroskop.

En af idrætssalene blev brugt til et Ninja-spil, hvor to hold kæmpede mod hinanden.

Koncentration i sløjdlokalet, hvor eleverne kunne deltage i et værksted, hvor det drejede sig om at lave sin helt egen og personlige fidget-spinder.

Omkring Bellahøj Friluftsscene var der orienteringsløb med iPad. Ved hver post skulle der løses en opgave, der skulle dokumenteres med et billede. Her skulle laves en mini- menneskepyramide.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top