Statistik og nuancer i Tingbjerg
Birgitte Degnegaard nævner mig og mit budskab om at gøre mere for at få Tingbjerg repræsenteret bedre...

Af Cecilia Lonning-Skovgaard (V), Københavns Borgerrepræsentation

Birgitte Degnegaard fra den boligsociale helhedsplan, FSB, nævner mig og mit budskab om at gøre mere for at få Tingbjerg repræsenteret bedre i arbejdsløshedsstatistikkerne i sidste udgave af Brønshøj Husum Avis.

Hun fremhæver, at der sker meget godt i Tingbjerg, og det vil jeg ikke modsige. Men tallene taler også et klart sprog, og de viser, at Tingbjerg halter bagefter resten af byen uanset om vi taler beboere udenfor arbejdsmarkedet, beboere uden uddannelse eller beboere med lav indkomst.

Med bandekonflikten som en dominerende faktor lige nu, vil jeg henlede Degnegaards opmærksomhed på Christian Høgsbro fra Boligforeningen AAB, som gør klart, at foreningen er i gang med konsekvent handling over for de kriminelle beboere, som måtte have til huse hos AAB. De bliver ifølge Høgsbro sat ud af deres boliger sammen med familierne. Det kalder på respekt, ikke kun fra os, men også de beboere, som ønsker en tryg hverdag.

Det ville være godt for byen og for Tingbjerg, hvis også FSB følger denne linje.

2 kommentarer om “Statistik og nuancer i Tingbjerg”

 1. Bjarne Larsson siger:

  Af adm. direktør fsb Bjarne Larsson
  Jeg kan ikke være mere enig med dig Cecilia Lonning-Skovgaard, end når du lægger så stor vægt på beboernes tryghed og gode naboskab. Det gør fsb i den grad også. Omvendt kan det ganske enkelt ikke være mere forkert, når du skriver, at fsb ikke forholder sig til de kriminelle beboere, der måtte være i Tingbjerg. Virkeligheden er en anden end den, du tror.

  Vi bifalder nemlig i allerhøjeste grad den linje, som en højesteretsdom lagde i 2013, nemlig den at man har ret til at sætte kriminelle beboere ud af boligen sammen med deres familier. Med den dom bekræftede Højesteret, at loven skulle tolkes, som fsb og andre boligselskaber allerede havde tolket og anvendt den. Faktum er altså, at vi er parat til at sætte hårdt ind over for beboere, der skaber utryghed i boligområderne og er villige til at bruge lovens muligheder, når det er muligt.

  fsb har desuden indgået en aftale med SAB, der også har boliger i Tingbjerg. En aftale, der blev godkendt af København Kommune. Den handler om, at beboere, der sættes ud af fsb’s boliger i Tingbjerg på grund af kriminalitet, ikke bare kan flytte over på den anden side af gaden i SAB’s boliger – og omvendt. Almenlejeloven åbner nemlig for, at boligselskaberne kan udveksle oplysninger og på den måde forhindre, at kriminelle ”går over gaden” Den mulighed greb fsb – naturligvis. Fordi det er godt for Tingbjerg. Fordi det er godt for byen.

  Personligt har jeg flere gange efter højesteretsdommen gået aktivt i medierne for at udtrykke fsb’s tilfredshed med højesteretsdommen og muligheden for at handle aktivt over for kriminelle i vores boligområder – senest i TV2 Lorry og P4 København i 2015. Og jeg gør det gerne igen – som nu.

 2. Lone Munk siger:

  Og hvor flytter de så hen?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top