Vild med Dans
IMG_0511.jpg
Folkedans på Brønshøj Torv. Foto: Privat
Nu starter sæsonen snart i Brønshøj Folkedanser Forening. - Folkedans går i blodet på én, siger Tina Larsen

– Vi, min mand og jeg, meldte os ind i Brønshøj Folkedanser Forening i 2008, og det har vi ikke fortrudt. Den glæde vi oplevede allerede første danseaften, og stadig føler, kan ikke beskrives. Det var ganske enkelt ”fedt” og her er alder ingen hindring, fortæller Tina Larsen fra foreningen.

Det er en aktiv forening, der hvert år deltager i Landsstævner rundt omkring i landet og hvert tredje år i et nordisk stævne, der næste gang skal være i Sverige, deltager i opvisninger i fx i Tivoli, på Bornholm, Brønshøj Torv og Frilandsmuseet. Derudover afholdes en årlig skovtur, medlemsaftner, juletræsfest og legestuer som er dansesammenkomster for flere foreninger.

Nye medlemmer er velkomne
– Og så er der vores dragter. Dem danser vi kun i til vores specielle opvisninger, ellers er det i hverdagstøj vi danser. Jeg har en såkaldt ”ni kulørs” hue også kaldet en løgnerhue, da der ikke er ni kulører i den, men kun syv og nogle gange færre. Men sådan er der så mange finurligheder ved folkedans, fortæller Tina Larsen.

– Måske kan det alt sammen lyde som en ordentlig mundfuld, med alle de aktiviteter, og spørgsmålet kunne lyde ”hvad med dansen?” og svaret er: Det drejer sig om folkedans, og det er omdrejningspunktet hver eneste danseaften, under kyndig vejledning af vor instruktør Anders, med god støtte af vor udmærkede musiker Toke, på accordeon, fortsætter Tina Larsen.
– Vi tager rigtig pænt imod nye folkedans interesserede, og farer med lempe i starten så alle kan være med, tilføjer hun.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top