Legaliser hash
– og fjern bandernes hovedfinansiering

Af Rune Dybvad (A), Medlem af Københavns Borgerrepræsentation

Der har – i de sidste uger – været stor debat af banden Loyal To Familias fremmarch på Nørrebro. Højrefløjen forsøger at tørre ansvaret af på Københavns overborgmester Frank Jensen, men i virkeligheden skal svaret findes på Christiansborg: Legaliser hashsalg, og fjern bandernes hovedfinansiering.

De københavnske gader skal ikke være kulisse for bandernes kampe. Det skaber utryghed og risikerer at ramme uskyldige borgere. Myndighederne står magtesløse over for de kræfter der er på spil: De økonomiske incitamenter ved hashsalget er så store, at der konstant vil være kampe om markedsandelene.

Det er helt almindelige borgere, der ryger hash og dermed ufrivilligt er med til at finansiere bandernes voldelige fremfærd. Ønsker man at ryge hash, kan man nemt skaffe det i de københavnske gader, parker og sociale boligblokke. I stedet for at bidrage til samfundsøkonomien finansierer hashsalget, på nuværende tidspunkt, bandernes aktivitet.

Skal vi for alvor have krammet på banderne, skal vi fjerne deres finansieringsgrundlag og dermed åbne for et offentligt kontrolleret hashsalg. Det vil også give mulighed for at skabe bedre rammer for salget. Danmark bør gå foran som det sociale foregangsland, vi er.
Der er allerede bred opbakning til det i Københavns Borgerrepræsentation. Men vi mangler handling fra Christiansborg!

1 kommentar om “Legaliser hash”

  1. Torben Frandsen siger:

    Det er sikkert rigtigt at banderne tjener mange penge på hashhandel. Men jeg tror desværre ikke at det hjælper at legalisere hash.

    Det er jo ikke sådan, at bandemedlemmerne bare går hjem og får et ærligt arbejde, fordi de ikke længere kan tjene penge på hash. De er jo kriminelle, og vil højst sandsynligt bare bruge mere energi på andre kriminelle indtægtskilder såsom hårde stoffer, røverier, indbrud, indkrævning af beskyttelsespenge osv.

    Så legalisering af hash er en kortsigtet løsning, som højst sandsynligt kun vil give banderne et midlertidigt tilbageslag.

    Vil man bekæmpe banderne bliver man nødt til at smide fløjlshandskerne. Udvis nultolerance. Når et bandemedlem bliver grebet på fersk gerning i en banderelateret handling, eller hvis de besidder ulovlige våben, kunne man jo smide dem i 30 dages isolation med det samme, med mulighed for forkortelse af straffen hvis de afgiver oplysninger der kan føre til pågribelse af bagmændene. Det vil de have respekt for.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top