Bliv viet under Copenhagen Pride Week
Vielser-under-Copenhagen-Pride-Week.jpg
- Med vielserne under Copenhagen Pride Week, kan forelskede par få en oplevelse for livet, siger kultur- og fritidsborgmester Carl Christian Ebbesen. Foto: Københavns Kommune.
Der er romantik i luften under dette års Copenhagen Pride Week. I år kan forelskede par blive viet af kendte LGBTQIA-forkæmpere

Københavns Kommune har i samarbejde med Copenhagen Pride arrangeret en række ekstraordinære vielser under Copenhagen Pride Week, der finder sted ml. 15.-19. august 2017. I løbet af de fem dage kan danske og internationale homoseksuelle par fejre deres kærlighed ved at blive viet et utraditionelt sted i byen, såsom Cirkelbroen og Ørstedsparken.

LGBTQIA-forkæmperne Hans Pilgaard, Rufus Gifford og Leonora Christina Skov vil stå for vielsestalerne for de par, der måtte ønske det. Kulturborgmesteren bakker op om initiativet:

– Med vielserne under Copenhagen Pride Week, kan forelskede par få en oplevelse for livet. Det at blive gift er noget helt særligt, og når det så tilmed foregår i Nordens Paris, under Copenhagen Pride Week og med stærke LGBTQIA-profiler i front, så kan det kun blive nogle romantiske og særlige dage, lyder det fra kultur- og fritidsborgmester Carl Christian Ebbesen (DF), der har ansvaret for vielser i Københavns Kommune.

Fakta om vielserne
• De ekstraordinære vielser under Copenhagen Pride Week er arrangeret af Københavns Kommune, i tæt samarbejde med Copenhagen Pride. Copenhagen Pride Week finder sted 15.-19. august 2017.

• Parrene har mulighed for at melde sig til på www.idocph.kk.dk fra start august.

• De særligt udvalgte vielsessteder er Rådhushaven, Ørstedsparken og Cirkelbroen.

• En giftefoged fra Københavns Kommune har ansvaret for det juridiske under vielserne, mens tre LGBTQIA-forkæmpere vil stå for talerne til parrene:

* Hans Pilgaard, journalist og foredragsholder: 15. august kl. 12-14 i Rådhushaven
* Leonora Christina Skov, forfatter og litteraturanmelder: 18. august kl. 14-16 i Ørstedsparken
* Rufus Gifford, tidligere ambassadør for USA i Danmark: 19. august kl. 10-12 på Cirkelbroen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top