Utrygheden i Brønshøj-Husum
Hvor er klubhuset til unge i Gadeladet/Voldparken?

Af Alina Protsyk, Kandidat til Borgerrepræsentationen (RV)

Hvor er klubhuset til unge i Gadeladet/Voldparken?

Et stort problem i Husum er drengebander, som laver hærværk og begår kriminalitet. Det skal løses! Et sted at starte er at få et klubhus til de unge.

Projektgruppen ”Husum for alle” blev oprettet netop for at tage hånd om de unge, og der bliver gjort et stort arbejde, men der mangler tilbud, der er målrettet til de unge utilpassede.

I Helsingør har man fået unge væk fra gaderne. Der har man taget fat i de unge, fra de var ni og holdt på dem, til de var 17. De ansatte pædagoger, som kunne skabe gode relationer til drengene. De lod de unge indrette en klub, så de unge følte at klubben var deres. De hjalp de unge med at finde fritidsaktiviteter, fx boksning eller fodbold, og hjælper med kontingentet og udstyr, hvis det er et problem.

Der er mange gode initiativer i Husum, men de unge har svært finde ind i aktiviteterne. Københavns Kommune afsætter penge, men ofte er det dem, som allerede kan begå sig, der søger pengene.

Københavns Kommune bliver derfor nødt til at tage ansvar for at oprette et klubhus i Gadeladet/Voldparken for de unge under 18. Der står tomme erhvervslokaler. Der er afsat penge; måske er der penge nok. Der mangler sådan set bare, at de rigtige beslutninger bliver truffet.

4 kommentarer om “Utrygheden i Brønshøj-Husum”

 1. Lone Munk siger:

  Det sædvanlige og vigtigste spørgsmål: Hvor er forældrene? Hvorfor er det konsekvent den danske fælleskasse, som skal holde for?
  Lone Munk

 2. Lone Munk siger:

  Flokmentaliteten må ophøre.

 3. Johnnie Jensen siger:

  Jeg tror på at, det først og fremmest gældet om at få aktiveret forældrene
  til de såkaldte utilpassede og i mange tilfælde kriminelle unge.
  Forældrene er simpelthen nødt til at tage ansvar. Dernæst kan vi godt begynde at
  snakke om støttende tiltag som f.eks. ungdomsklubber, støtte
  til kontingent til idrætsklubber og andet. Men der SKAL simpelthen også
  en forældreindsats til også, det er kun et rimeligt forlangende

 4. Alina Protsyk siger:

  Jeg er enig med, at det er et behov for en forældreindsats, men det er svært, hvis forældre er ikke til at snakke med.
  Jeg har talte både med politi, tidligere fængsel besøger og medarbejder. De fleste drenge, som ender i kriminalitet mangler en voksne kontakt. Mange af dem har en far alkoholiker eller psykisk syge forældre eller voldelige forældre. De kommer ikke fra ressource stærke familier. De er ikke særlige velkommen i sin egen hjem og går rundt med sine problemer selv.
  Banderne lokker dem med pizza og grillaftener og giver dem et fællesskab, som er svært at komme væk fra efterfølgende.
  Hvis vi ikke forebygger kriminalitet nu, så får vi flere problemer senere. Det vil blive en stor omkostning for samfundet, hvis flere drenge ender banderne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top