Mosetræf med sol, planter og dyr
IMG_5079.jpg
Det er spændende og lærerigt at komme tæt på dyrene og røre ved dem - selvom de er udstoppede. Fra venstre pindsvin, egern, ræv og bagerst en hare. Dyr der alle kan mødes omkring Utterslev Mose. Foto: Jens Peter Fisker
Det traditionsrige Mosetræf blev i rigtig dansk sommervejr afholdt i søndags fire forskellige steder ved Utterslev Mose

Mosetræffet er finansieret at Lokaludvalgene i Brønshøj-Husum og Bispebjerg og arrangeres i samarbejde med en række foreninger og institutioner bl.a. Danmarks Naturfredningsforening, FDF, Teknik- og Miljøforvaltningen og Storkøbenhavns Jagtforening.

Det righoldige program bestod af mere end 35 aktiviteter og tilbud, der henvendte sig til deltagere i alle aldre. Ikke mindst de lidt yngre var engagerede – både når det handlede om at flå et dådyr eller at kæle med en fisk.

– Vi vil gerne takke de mere end 110 mennesker, der var engageret i at få Mosetræffet op at stå. Nu skal vi så i gang med at evaluere arrangementet, og vi kan allerede nu sige, at vi har været meget glade for at der er blevet skruet op for muligheden for at få noget godt at drikke og spise med ingredienser fra Utterslev Mose. Desværre var der igen stort set ingen fisk i Utterslev Mose, og hvis ikke bestanden kommer tilbage så må vi nok tage en pause med lystfiskeriet, udtaler Jens Christian Elle, miljømedarbejder i Brønshøj-Husum Lokaludvalg.

En væsentlig ting for Lokaludvalgene og Teknik- og Miljøforvaltningen var at præsentere den færdiggjorte og politisk vedtagne Helhedsplan for Utterslev Mose. Planen har en målsætning om, at mosen og omgivelserne i løbet af en årrække skal leve op til kravene om at være et mere attraktivt område for både planter, dyr og mennesker.

Foto: Jens Peter Fisker

This slideshow requires JavaScript.

1 kommentar om “Mosetræf med sol, planter og dyr”

  1. lone munk siger:

    Jeg arbejdede som frivillig pa Streyf. Arrangementet var som sædvanligt flot tilrettelagt med de mange aktiviteter, som involverede mange borgere, store og små. En glædelig solskinsdag, tak til alle.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top