To læger på vej til Tingbjerg
IMG_3621.jpg
- Jeg er rigtig glad for, at vi her i Tingbjerg nu får vores egne læger. Jeg er sikker på, at de kan gøre noget ved den ulighed, som er inden for sundhedssystemet og er udtalt i de mest udsatte områder. Det her vil løfte sundheden for en hel bydel, siger socialborgmester Jesper Christensen. Foto: ef
Efter genopslag af besættelse af lægepraksis i Tingbjerg er der nu udsigt til at to læger åbner praksis. Hermed ser det ud til, at området kan få lægebetjening igen

I en årrække har der ikke været en praktiserende læge i Tingbjerg og både Brønshøj-Husum Lokaludvalg, Københavns Kommune og Region Hovedstaden har det sidste år arbejdet for at løse problemet og sikre borgerne i området en rimelig lægedækning.

Efter at Regionen i to omgange har opslået to ledige lægepraksisser, er der kommet to ansøgere, der netop er blevet godkendt politisk i Regionen. Mens den ene læge får en fuld praksis er det endnu ikke afklaret om den anden lægepraksis oprettes som en såkaldt satellitpraksis, da ansøgeren i forvejen har praksis i et andet område.

Lægerne har formelt op til et helt år, inden de skal have etableret sig med praksis i Tingbjerg. Der arbejdes dog på, at etableringen sker så hurtigt som muligt, og lægerne er allerede i dialog med Københavns Kommune om egnede lokaler.

Ikke den optimale løsning
– Vi er meget tilfredse med, at der nu ser ud til at der kommer læger til Tingbjerg. Det har været under al kritik at det store område ikke har haft praktiserende læger i lang tid. Det har i hvert fald ikke budraget til at skabe sundhed for alle, siger Hans S. Christensen, næstformand i Brønshøj-Husum Lokaludvalg.

– Vi er i Lokaludvalget meget opmærksomme på, hvordan vi i bydelen er forsynet med praktiserende læger, ikke kun i Tingbjerg, men generelt, og vi følge udviklingen og igen tage initiativer, hvis det bliver nødvendigt, tilføjer han.

Hans S. Christensen tilføjer, at den løsning, der nu er på vej, ikke er den optimale. – Vi havde helst set, at der blev oprettet et egentligt læge- eller sundhedscenter med flere faggrupper fx sygeplejerske, sundhedsplejerske og fysioterapeut – og måske også tilknyttet en social medarbejder, slutter han.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top