Kom med historien
erindringer.jpg

Older woman using a laptop

Alle kan deltage uanset køn, alder og postnummer. Selve indsamlingen foregår på givdetvidere2017.dk. Her kan man også få ideer til, hvordan man griber det an. Det kan være, at man vil fortælle om sin barndom, sin skolegang, sin familie – eller noget helt andet. Foto: presse
Historien er vigtig for eftertiden, og derfor er Københavns Stadsarkiv en del af kampagnen ”Giv det videre 2017”, hvor målet er at få nedfældet så mange københavnske erindringer som muligt

”Giv det videre” er en landsdækkende indsamlingskampagne. Resten af året er det muligt for alle danskere at bidrage med erindringer, historier og oplevelser, der fortæller om deres opvækst og liv i Danmark, og som tilsammen kan fortælle danskernes historie gennem de seneste 100 år. Det eneste, man skal gøre, er at skrive sin historie og dele den på hjemmesiden www.givdetvidere2017.dk.

Kultur- og fritidsborgmester Carl Christian Ebbesen håber, at københavnerne vil give deres bidrag til kampagnen.

En gave til efterkommerne– Det er nok ikke noget, de fleste spekulerer over i dagligdagen, men vi ligger faktisk inde med uvurderlig viden hver især. Vi er nemlig alle en del af vores fælles historie, og hvis vi deler vores personlige beretning i dag, vil det være en guldrandet gave til vores efterkommere, siger borgmeste-
ren.

Historierne vil blive vist på hjemmesiden ”Giv det videre” i hele 2017, men de københavnske erindringer bliver også gemt for eftertiden af Københavns Stadsarkiv og vil fra 2018 kunne ses på arkivets hjemmeside sammen med mange andre ældre københavnererindringer.

Københavns Stadsarkiv har tidligere indsamlet erindringer i 1969 og 1995. De to samlinger repræsenterer to generationer af københavnerfortællinger. Og i år føjes en tredje generation til.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top