Hygge på toppen af Kirkevejen
Familien-Brønshøj-løb-med.jpg
Marie Koppelhus Thomsen (nr. 216) og far Søren Thomsen (291) kort efter starten på den 4. udgave af Moseløbet. Foto: Christian Ove Carlsson.
Forrygende vejr, 500 løbere, god stemning og hygge, da Moseløbet blev afviklet for fjerde gang

Foto: Christian Ove Carlsson

Med 500 aktive motionsløbere har Moseløbet i Brønshøj nået sit maksimum. Og skønt man kan måle et motionsløb ud fra at få så mange med som muligt, så ønsker Moseløbet, at deltagerantallet skal være passende, så den hygge – man har valgt at lancere løbet på – bliver fastholdt.

Brønshøj hyggeligste motionsløb, som Moseløbet kalder sig, blev i søndags afviklet for fjerde gang. Og for første gang i løbets historie nåede man det maksimale deltagerantal, nemlig 500.
– Søndag morgen var deltagerantallet på 460, men på kort tid blev de sidste 40 pladser solgt, sagde en af de frivillige i arrangementsteltet.

– Vi kunne sagtens gå efter at blive endnu større. Men vi ønsker ikke at have flere end 500 løbere med, for så vil det uvilkårligt gå ud over hyggen. Moseløbet er først og fremmest et breddeløb, og derfor går vi så meget op i vores lodtrækningspræmier, så vi sikrer os, at alle har en chance for at få noget med hjem ud over motionen, siger Frederik Bloch fra Moseløbet.
Moseløbet har slået sig op på at være et lokalt Brønshøj-løb:

– 98 procent af vores sponsorer og samarbejdspartnere kommer fra bydelen. Vi har fået flere henvendelser fra udenbys sponsorer, men vi ønsker at slå et slag for Brønshøjs forretninger, så derfor har vi pænt afvist tilbuddene, siger Frederik Bloch.

Selv om Moseløbet er et hyggeløb, så blev der alligevel løbet meget hurtigt i de forskellige kategorier. Mange løbere satte personlige rekorder, og vinderne i de forskellige aldersgrupper modtog flotte præmier og gavekort fra Brønshøjs erhvervsdrivende.

Nikolaj fra Energii Holte sørgede for opvarmningen før Moseløbet, og da løberne kom tilbage til toppen af Brønshøj Kirkevej var der både vand, juice og æbler til at få bragt væskebalancen i orden og fyldt sukkerdepoterne igen. Det mest slående ved den 4. udgave af løbet var den gode stemning og hyggelig atmosfære. Selv ikke tre utilfredse Brønshøj-borgere med en lav tolerancetærsklen, som klagede over støj og mindre trafikgener, kunne ødelægge det overvejende positive indtryk.

Frederik Bloch fra Moseløbet var da også utrolig glad efter den perfekte afvikling af løbet, hvor han med stort overblik hjalp løberne over målstregen med opmuntrende kommentarer. Stemmen var lidt rusten efterfølgende, da vi talte med ham. Det skyldtes nu også, at han var penicillin, fordi han dagen før havde 40 i feber:

– Det har igen været en fantastisk oplevelse. Stort cadeau til de 50 frivillige som er med til at sørge for, at dette løb kan arrangeres. Også en stor tak til Brønshøj-Husum Lokaludvalg, der har støttet løbet med en underskudsgaranti. Også løbets trofaste sponsorer sørger for, at alle kan få en fest ud af det. Grundtanken var fra start, at det skulle være et hyggeligt familieløb, og det kan vi jo se, at det er.

Se mange flere billeder fra løbet her

Vinderne:
5 km:
Piger 6-11 år: Kirstine Ingeborg Thousig Carstens 22,39.
Piger 12-17 år: Ditte Ahrensen Brøndum 26,52.
Kvinder 18-39: Julie Carl 19,40.
Kvinder 40-59 år: Karina Berner 18,26.
Kvinder 60-99 år: Mette Udesen 22,03.
Drenge 6-11 år: Carlos Paldan 19,25.
Drenge 12-17 år: Laurits Pantmann 20,06.
Mænd 18-39 år: Patrick Leese 15,20.
Mænd 40-59 år: Daniel Kiplimo 15,45.
Mænd 60-99 år: Jesper Henrik Thomsen 21,19.

10,4 km:
Piger 6-11 år: Olivia Lundberg 1.12,50.
Piger 12-17 år: Luna Venet 57,47.
Kvinder 18-39 år: Sylvia Kiberenge 37,46.
Kvinder 40-59 år: Karoline Sidelmann Brinch 42,57.
Kvinder 60-99 år: Helle Nygaard 49,20.
Drenge 6-11 år: William Holm 48,07.
Drenge 12-17 år: Sondre Korren 46,04.
Mænd 18-39 år: Glenn Winckler Engelbrechtsen 36,03.
Mænd 40-59 år: Erik Zobel 35,35.
Mænd 60-99: Michael Milo Jørgensen 45,19.


Brønshøjs løbestolthed Sarah Erbst Ledet, der blev nr. 5 i Copenhagen Marathon, joggede stille og roligt med i det, som hun kaldte for ”marathon-tempo”. Det gav en andenplads i gruppen 40-59 år.

Brønshøjs løbestolthed Sarah Erbst Ledet, der blev nr. 5 i Copenhagen Marathon, joggede stille og roligt med i det, som hun kaldte for ”marathon-tempo”. Det gav en andenplads i gruppen 40-59 år.

Den Lille Gode Slagter havde travlt - særlig efter løbet! Foto: Randi Salzwedell.

Den Lille Gode Slagter havde travlt – særlig efter løbet!
Foto: Randi Salzwedell.

Hurtigste mand i mål: Patrick Leese i 15,20 for 5 km.

Hurtigste mand i mål: Patrick Leese i 15,20 for 5 km.

Nogle af Nabodamerne fra 5 km ruten i målområdet. Fra venstre Lise med sønnen Asbjørn, Nanna og Mette.     Foto: Randi Salzwedell.

Nogle af Nabodamerne fra 5 km ruten i målområdet. Fra venstre Lise med sønnen Asbjørn, Nanna og Mette. Foto: Randi Salzwedell.

Nabodamerne kommer fra området omkring Rugvej. Ude på ruten manglede der ikke opbakning fra familie og venner. 					      Foto: Randi Salzwedell.

Nabodamerne kommer fra området omkring Rugvej. Ude på ruten manglede der ikke opbakning fra familie og venner. Foto: Randi Salzwedell.

Løbecoach Julie Carl, der har trænet Brønshøj-Husum Avis’ læsere i seks uger, vandt aldersgruppen for 18-39 år i tiden 19,40.

Løbecoach Julie Carl, der har trænet Brønshøj-Husum Avis’ læsere i seks uger, vandt aldersgruppen for 18-39 år i tiden 19,40.

Karina Berner var hurtigste kvinde i mål i 18,26. Det kunne hendes søn ni-årige Anton fortælle hende - han kom selv i mål i 22,00. På målstregen blev hun modtaget af sin seks-årige datter og gemalen Jesper Nielsen, der er cykelrytter.

Karina Berner var hurtigste kvinde i mål i 18,26. Det kunne hendes søn ni-årige Anton fortælle hende – han kom selv i mål i 22,00. På målstregen blev hun modtaget af sin seks-årige datter og gemalen Jesper Nielsen, der er cykelrytter.

11-årige Carlos Ørn Tange Paldan og far Martin Paldan fra Brønshøj. Carlos dyrker atletik og løb i FIF og vandt den yngste gruppe i den fremragende tid 19,25 - det var nogle minutter hurtigere end farmand!

11-årige Carlos Ørn Tange Paldan og far Martin Paldan fra Brønshøj. Carlos dyrker atletik og løb i FIF og vandt den yngste gruppe i den fremragende tid 19,25 – det var nogle minutter hurtigere end farmand!

Sognepræst Peter Nejsum ved Brønshøj Kirke er en passioneret løber, og han nåede da også at skifte til løbetøjet, inden han var med på 5 kilometeren, hvor han med tiden 21,19 blev nr. 11 i sin aldersgruppe.

Sognepræst Peter Nejsum ved Brønshøj Kirke er en passioneret løber, og han nåede da også at skifte til løbetøjet, inden han var med på 5 kilometeren, hvor han med tiden 21,19 blev nr. 11 i sin aldersgruppe.

Nikolaj fra Energii Holte sørgede for opvarmningen.

Nikolaj fra Energii Holte sørgede for opvarmningen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top