Biblioteket på skærmen
Find bogen eller få fat i en biblioteksmedarbejder fra tidlig morgen til sen aften. Nye skærme med videoopkald på bibliotekerne i Brønshøj og Husum

Københavnerne vil have fleksibilitet og kunne bruge biblioteket, når det passer. For at gøre det lettere er der nu skærme på lokalbibliotekerne i København, undtagen i Tingbjerg, hvor den først installeres, når biblioteket flytter over i det nye kulturhus.

Skærmene med videoopkald giver hurtig adgang til en medarbejder, også uden for normal arbejdstid. – Hvis brugerne ikke kan finde materialet, fungerer videoopkaldsfunktionen som en god hjælp til selvhjælp, forklarer Jannie Lund, der er en af medarbejderne, man kan møde på skærmen. Videoopkald gør hende i stand til at se brugernes skærmbillede og derfra hjælpe med alt fra søgning til oprettelse og information om arrangementer.

– Det er selvfølgelig noget andet at hjælpe brugerne gennem en videoskærm frem for at stå over for dem personligt i biblioteket, fortsætter Jannie. – Men forskellen er ikke så stor, som man måske kunne tro, fordi jeg trods skærmen kan se brugerne i øjnene og på den måde få en god kontakt.

Den nye ”bibliotekar” på de lokale biblioteker. Måske lidt mere upersonlig end en levende medarbejder, med billigere i drift.  Foto: presse

Den nye ”bibliotekar” på de lokale biblioteker. Måske lidt mere upersonlig end en levende medarbejder, med billigere i drift.
Foto: presse

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top