Syv guld til Marcus
Syv-guld-til-Marcus.jpeg.jpg
Marcus Frandsen vandt alt ved SM i Grøndal Multicenter. Han vandt mangekampen og de seks discipliner. Foto: Karina Vestermark Jensen.
Den lokale gymnast Marcus Frandsen fra Gefion vandt syv guldmedaljer ved de sjællandske mesterskaber

Gymnastikforeningen Gefion var i lørdags vært for sjællandsmesterskaberne i mandlig idrætsgymnastik. Og danmarksmesteren Marcus Frandsen kan nu – for første gang som seniorgymnast – kalde sig sjællandsmester i mangekampen og i samtlige seks redskaber.

Marcus Frandsen træner til dagligt i Gymnastikforeningen Gefion, og Marcus var derfor på hjemmebane da GymDanmarks sjællandsmesterskaber blev afviklet.

Marcus har haft en skade i skulderen igennem flere måneder, som betød, at niveauet ikke er helt, hvor det kunne være, men trods skaden præsterede Marcus en fin mangekamp.

Sjællandsmesterskaberne var årets første konkurrence, og Marcus konkurrerede i alle seks redskaber. På gulvet leverede han en stabil præstation med stilsikre springkombinationer, og selvom det var en ny øvelse, så blev den leveret med overskud. I efteråret hentede Marcus sølv med hjem i ringe fra de nordeuropæiske mesterskaber, men skulderskaden er især en udfordring i ringene og var derfor kraftigt reduceret i sværhed, men han kom fint igennem øvelsen.

Den hurtigste disciplin af alle i mangekampen er spring over hest, hvor det hele afgøres på få sekunder; tilløb, afsæt, spring og landing. Simpelt, men dog alligevel så kompliceret. Marcus landede en strakt Kasamatsu (strakt salto med helskrue) og indkasserede 13,200 for springet.

– Jeg har ikke tidligere konkurreret som senior til SM, og min skulderskade taget i betragtning, er jeg godt tilfreds med dagens resultat. En god start på årets konkurrencer.

Senere på måneden tager sammen med landsholdet til de åbne østrigske mesterskaber. DM afvikles i starten af april, og EM i Rumænien er forårets helt store stævne.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top