Kommunen skal ikke glemme os
tingbjerg-fakkeloptog.jpg
Beboerne markerede deres utilfredshed foran Rådhuset. Foto: Christian Ove Carlsson
Beboerne i fsb´s lejligheder i Tingbjerg afholdt en stille demonstration foran Rådhuset for at minde kommunen om deres situation

Det var måske ikke verdens største fakkeloptog, der løb af staben i sidste uge, da flere beboere fra fsb´s skandalerenovering i Tingbjerg tog opstilling på Rådhuspladsen for at huske Teknik-og Miljøborgmesteren Morten Kabell på, at de stadigvæk står midt i en renovering, hvor der er liv på spil og hvor beboerne bliver ignoreret.

-At kommunen skal undersøge sagen er et utroligt vigtigt punkt i hele problematikken, som gerne skulle ende ud i kritik af fsb – er første skridt på vejen til at få styr på boligselskabernes håndtering af deres beboere og renoveringer, siger Anja Brinch.

-Jeg er klar over, at det kan være et ømtåleligt emne, for med kommunens manglende tiltag i forhold til at beskytte os under renoveringen, så bliver de også nødt til at se på deres egen rolle i sagen – og de handlemuligheder kommunen har haft, men ikke har benyttet sig af; og man bliver nødt til at se på hvem, der godkender disse projekter. Medlemmerne af organisationsbestyrelsen i boligselskaberne og i Borgerrepræsentationen er folk, der som regel slet ikke har kompetencerne til at godkende disse renoveringsprojekter, endsige overskue de menneskelige konsekvenser. Jeg håber meget, at man finder frem til, at fsb har handlet forkert og tilsidesat beboernes ve og vel, så der kan stilles kritik, siger Anja Brinch, der er en af hovedkræfterne i sagen og selv beboer i de berørte lejligheder.

For to ugers siden var sagen i samråd hos Boligminister Ole Birk Olesen, som mente at Københavns Kommune ikke havde brugt alle mulighederne vedrørende deres tilsyn. Nu bliver sagen rejst i Teknik-og Miljøudvalget i Københavns Kommune.

-Skal vi holde flere fakkeloptog, så gør vi dét. Teknik- og Miljøudvalget skal behandle sagen så hurtigt som muligt. Alt dette her kommer forhåbentlig alle beboere i almene boliger, og for borgerne i hele landet generelt til gode, siger Anja Brinch, der gerne vil takke både Mette Annelie Rasmussen, Ida Auken (R) og Finn Rudaizky (DF) for deres store opbakning.

2 kommentarer om “Kommunen skal ikke glemme os”

 1. Lone Munk siger:

  Er andre beboere, indenfor FSB, KAB og SAB, ifm. afstemning om renoveringer, også vildledt under informationerne fra selskaberne, så erklær afstemningerne for ugyldige.
  Mage til tilsidesættelse af beboeres ve og vel er skamløse.

  Lone Munk

 2. Anja Brinch siger:

  Jeg giver Lone helt ret.
  Der er så mange ting, beboerne ikke får oplyst – og endnu flere ting beboerne ikke er klar over. Jeg ville ønske, at flere havde mod på at stå sammen og kæmpe for bedre behandling, flere rettigheder og større beskyttelse.
  For det er nødvendigt….

  Anja Brinch

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top