Spejdere tror på gevinst og godt naboskab ved vandtårn
spejder.jpg
Spejdere larmer ikke mere end andre børn, siger Louise Lundby Christensen fra spejdergruppens bestyrelse og hytteudvalg. Foto: Bellahøj 21 Barking.
Spejderne fra spejdergruppen Bellahøj 21 Barking synes, at de har lyttet til, og taget hensyn til, naboerne til grunden ved Brønshøj Vandtårn, hvor et nyt spejderhus skal bygges. De tror og håber på godt naboskab, og at området bliver en gevinst for alle

I 2015 købte Borgerrepræsentationen Brønshøj Vandtårn og den tilhørende grund. Man ville bygge et 740m2 spejderhus med gårdsplads (på den 5273 m2-store grund) til de cirka 200 spejdere fra den hjemløse lokale spejdergruppe, Bellahøj 21 Barking, og bruge vandtårnet til kulturaktiviteter.

Naboerne har igennem længere tid udtrykt bekymring over, at spejderhuset vil kunne medføre larm, røg og trafikgener, og mener ikke at de er blevet lyttet til, eller inddraget i processen omkring tilblivelsen af huset.

Spejderne, der er begejstrede for udsigten til at få et nyt, moderne spejderhus, der kan sikre, at det stadigvæk vil være muligt, at gå til spejder i området, synes derimod, at de har strakt sig langt for at imødekomme beboerne. De mener ikke at naboerne har grund til bekymring.

Dialog og hensyn
Spejderne har nemlig været i tæt dialog med repræsentanter fra den lokale grundejerforening siden før grunden blev købt, og deres synspunkter er taget i betragtning i udformningen og placeringen af huset, fortæller Louise Lundby Christensen fra spejdergruppens bestyrelse og hytteudvalg.

Spejderne har undersøgt, om det var muligt at finde en alternativ placering for huset i nærområdet, siger hun. Men dette har ikke været muligt, da der ikke er mange større tomme grunde til salg i nærområdet, og da brugbare områder der ligger i nærheden, som Rødkildeparken og Bellahøjparken, alle er fredede.
Desuden er husets grundplan gjort mindre, og vendt og rykket ind på grunden, i forhold til de oprindelige tegninger, for at tage hensyn til naboerne.

Gevinst uden store gener
– Selvfølgeligt vil der komme øget liv på grunden, men ikke på et niveau, der vil være ud over, hvad man kan forvente i en storby som København, siger Louise Lundby Christensen, der ikke forventer, at hverken røg- eller støjniveau vil blive en stor gene for naboerne. Spejderhuset er nemlig tegnet som et L-formet hus, hvor de ydre mure fungerer som støjværn ud mod de nærmeste naboer. De fleste af spejderne bor i nærområdet, og vil ankomme på cykel, og spejderne vil henstille til, at bilkørsel til huset holdes på et minimum.

– Spejdere larmer ikke mere end andre børn der leger. Og man vil få stier, broer, træhytte, lege- og lærings-
cirkler og et tingssted, der kan rumme fri leg for områdets børn og udeundervisning for skoler og institutioner. Så det bliver et kreativt naturområde, der er til gavn for alle, siger Louise Lundby Christensen.

Spejderne glæder sig til fortsat at være en aktiv del af lokallivet i Brønshøj, og ser frem til et godt samarbejde med alle, både naboerne og andre i området, fremover, understreger hun.

1 kommentar om “Spejdere tror på gevinst og godt naboskab ved vandtårn”

  1. Louise lindegaard siger:

    Det er simpel udlægning af den “såkaldte dialog”, der har været! Grundejerforeningen har påpeget at spejderhytten er vokset til et dissideret spejdercenter! Det er immervæk en markant øgning i m2 og man lytter stadig ikke til vores indsigelser, idet spejderne åbenbart er blevet klogere gennem deres byggeproces og fastholder de 700 m2 som spejdercenter incl. Atriumgård vil brede sig over!
    Det er såmænd kun fint at blive klogere, og det ændrer så hermed heller ikke på det faktum at det er grundejerforeningen også blevet, altså klogere.. Og i og med dette tårn med sine 34 højdemeter, er at betragte som et højhus, er der turnulens i vid udstrækning, hvilket vil kaste lyd og røg rundt, samt tage udsigt og aftensol for de nærmeste naboer, foruden at nu skal hele grunden indgå i rollespil, sæbekassebilløb, de 100 år gamle flotte træer, der lever i symbiose skal enten fældes eller plastres til i tåbelige træramper klemt om de sunde flotte asketræer!
    Desforuden vil man holder åbent alle ugens dage fra 17-22 incl. Weekender, der også vil være i dagtiden! Det ville da helt sikkert være en solid miljøændring i dette boligområde. Vi synes den er malplaceret, og undrer os over at området spejderne blev tilbudt ved Utterslev mose ( Voldparken) blev vraget fordi 2,5 km var for lamgt at cykle for disse spejdere. Hvad ligner det? Det ligner slaphed!
    Det faktum at det bliver spejderne der skal opføre et spejdercenter for fondsmidler på kommunal grund vil også fuldende det fuldstændige juridiske mistede overblik.. Bøvl med bøvl på.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top