Uanstændig behandling af beboere i Tingbjerg
Med afdækning af sagen om de meget problemfyldte renoveringer af de almene boliger i Tingbjerg har Brønshøj Husum Avis vist sin klare berettigelse som talerør for lokalsamfundet.

Af teknik- og miljøborgmester Morten Kabell (EL)
Med afdækning af sagen om de meget problemfyldte renoveringer af de almene boliger i Tingbjerg har Brønshøj Husum Avis vist sin klare berettigelse som talerør for lokalsamfundet. Jeg tror ikke, der er en eneste politiker på rådhuset, der ikke har lagt mærke til sagen, og alle har haft stor medfølelse med beboerne.
I sidste udgave af denne avis oplyste Finn Rudaizky, at han ville stille en række spørgsmål til mig for at sikre, at jeg og min forvaltning har gjort alt, hvad vi kan for at hjælpe beboerne. Det kan jeg forsikre både Finn Rudaizky og beboerne om. Men ansvaret for de utålelige forhold ligger hos fsb, og som kommune har vi meget få muligheder for at gribe ind. Det er derfor heller ikke et spørgsmål om hjerteløshed, når jeg og andre borgmestre endnu ikke har været ude og besigtige de forhold, som flere beboere desværre har måttet leve under.
Jeg mener, at det er vigtigt at besigtige lejlighederne, men i min forvaltning er der ansat folk, der har mere forstand på den slags, end jeg har. Og det er på baggrund af de besigtigelser, at jeg og min forvaltning har anbefalet fsb at tilbyde genhusning. Forvaltningen har også fulgt op på klagerne over asbesthåndteringen, og en medarbejder fra mit tilsyn har været på hjemmebesøg i forbindelse med behandlingen af klagerne. Endelig havde jeg selv lejlighed til at drøfte sagen med nogle af beboerne i forbindelse med mit besøg i Brønshøj Kulturhus for to uger siden.
Som jeg også tidligere har slået fast i denne avis, så er der hos mig ikke skyggen af tvivl: Beboerne i Tingbjerg skulle være tilbudt genhusning fra starten. Det er ikke en rimelig behandling de har fået. Og jeg håber ikke, vi kommer til at se sådan en sag igen i København. Der er gennemført mange og også store renoveringer af almene afdelinger i Københavns Kommune. Men ingen af de andre sager har givet anledning til tilnærmelsesvis så mange klager fra beboerne som denne. Normalt plejer de almene boligselskaber at kunne gennemføre endog meget omfattende renoveringer og samtidig tage hensyn til beboerne. Det håber jeg, at fsb nu vil gøre alt for at bevise, at de også er i stand til med det fremadrettede arbejde i Tingbjerg.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top