Skønhed med en mission
Miss-Universe-03-46-16.jpg
For nylig sad jeg på en bænk inde i København, og pludselig stod en masse asiater foran mig og sagde mit navn. De vidste, hvem jeg var. Det viser bare noget om, hvor stor den slags konkurrencer er i Østen, fortæller Christina, der sammen med Louise og Maja skrællede kartofler. Foto: Kaj Bonne
Den danske Miss Universe besøgte fornylig Diakoniens Hus i Tingbjerg, hvor hun var med til at forberede det ugentlige måltid til alle, der måtte have lyst

Hun sidder med sine fine negle, satte hår og ser så fin og sart ud. Men Christina Mikkelsen er en pige fra Nord-vest og med tre brødre er hun vant til at tage fat. Hun havde været tidligt oppe for at tage imod mad fra Fødevarebanken.dk, der leverer mad til Diakoniens hus og ”Mad til alle”, som dermed omdanner madspild til fødevarer for socialt udsatte.

Og for 24-årige Christina var det heller ikke en ny oplevelse, da hun blev sat i gang med at piller kartofler til kartoffelsalaten.

-Danskerne er sippede og tror, at udløbsdatoen bestemmer, hvornår mad skal smides ud. Hvad med at kigge og dufte og se, om den stadigvæk kan bruges. Folk dør rundt omkring i verden, det er helt vanvittigt, hvad vi kan finde på at smide ud, siger Christina, der selv har været vant til, at man bruger den mad, der er i køleskabet.

Hårdt arbejde

Christina Mikkelsen skal repræsentere Danmark ved Miss Universe på Fillippinerne den 30. januar, hvor hun skal dyste om 2016 titlen i konkurrence med 90 andre kvinder.
Christina har deltaget i skønhedskonkurrencer før. Hun vandt blandet andet én i Kina, og havde egentlig lagt det på hylden.

-Men så var der en casting til Miss Universe Danmark og den vandt jeg, fortæller Christina Mikkelsen, der har arbejdet som model. I dag har hun åbnet sin egen salon på Østerbro, hvor hun forskønner danske kvinder med nye bryn, vipper og smukke negle.
Men der er ikke meget tid til at arbejde i salonen, for Christina bruger næsten al sin tid på at forberede sig til Miss Universe, og for at gøre sine chancer endnu bedre rejser hun til Chicago efter jul, hvor hun får sig en coach, der skal øve alt fra catwalk til interviews.

-Der skal trænes, gives interviews og så er der utrolig meget papirarbejde. Jeg har nogle gange siddet med over 40 A4 ark, der har skullet besvares, fortæller Christina og indrømmer, at konkurrencen fylder alt i øjeblikket.
Konkurrencen tager 21 dage, hvor kvinderne hele tiden skal testes.

-Det bliver en udfordring for mig, at der er 2 mia. der kommer til at se mig i badetøj, og selvom man er træt, så er det med at hive sig selv op ved hårrødderne hele tiden, fortæller Christina, der bakkes op af Anders de Voss, der er direktør for Miss Universe Danmark og medlem af menighedsrådet ved Tingbjerg Kirke.

Kræft og velgørenhed

Men en ting som også fylder meget i den unge skønheds liv er velgørenhedsarbejdet.

-Det er vigtig for mig at være en god rollemodel for andre kvinder. Og så er der en ting, som fylder meget i Christinas liv og det er kampen mod kræft.

-Jeg har mistet mange familiemedlemmer til kræft. 4 onkler og min farfar. For nylig var jeg i Singapore for at besøge og støtte kræftramte børn. Desuden har jeg selv lige fået fjernet en solskade, som jeg fik at vide kunne udvikle sig til kræft på sigt, indrømmer Christina, der er færdig med kartoflerne og spørge Maja Rüegger, der er kirke- og kulturmedarbejder, hvad hun så kunne hjælpe med.

Christina modtog tidligt om morgenen mad fra Fødevarebanken.dk. Foto: Privat

Christina modtog tidligt om morgenen mad fra Fødevarebanken.dk. Foto: Privat

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top