Ny aftale om Tingbjerg-Husum Partnerskab
Gadelandet-02-33-16.jpg
I den nordlige del af Husum ligger Husumgård, der også er omfattet af aftalen om partnerskab. Foto: Kaj Bonne
Københavns Kommune, Københavns Politi, SSP København, og boligorganisationerne fsb, SAB/KAB og AAB har indgået et forpligtende partnerskab i Tingbjerg og dele af Husum

For at øge trygheden og reducere kriminaliteten i Tingbjerg/Utterslevhuse samt den del af Husum, der omfatter Voldparken og Gadelandet, har aftaleparterne indgået en ny aftale, der gælder fra 2017 til 2020. I denne periode skal gennemføres en sammenhængende, tryghedsskabende indsats af partnerskabet i dialog med Tingbjerg-Husums beboere.

– Jeg er meget glad for, at vi har kunnet forlænge den aftale, der startede i 2010 omkring Tingbjerg og som i 2013 blev udvidet til også at omfatte den nordlige del af Husum. Nu har vi aftalt en mere effektiv model, men udgangspunktet er fortsat de lokale tværgående udfordringer og behov med respekt for og i dialog med den nuværende kommunale kernedrift i området, siger socialborgmester Jesper Christensen, der som borger i Tingbjerg har et bredt kendskab til områdets udfordringer.

Et endnu bedre sted at bo og arbejde
Tingbjerg-Husum Partnerskab skal styrke koordination mellem partnerskabets deltagere, etablere nye tryghedsskabende tiltag samt støtte eksisterende aktiviteter i området, der virker tryghedsskabende og kriminalpræventive.

– Partnerskabet skal også bidrage til den overordnede udvikling af Tingbjerg-Husum som et trygt og attraktivt boligområde. Herunder at understøtte den byudviklingsstrategi, der blandt andet omfatter nedrivninger og nybyggeri på Ruten i Tingbjerg samt nedrivning af plejeboligerne i Bystævneparken og dannelsen af et helt nyt varieret boligområde på den store grund, fortæller Jesper Christensen.

En del af partnerskabet er en tryghedsplan for området. Siden 2013 har der været et positiv fald i antallet af anmeldelser af borgerrettet kriminalitet på 18 %. Andelen af utrygge beboere er faldet fra 22 til 13 %.

– Alligevel er det fuldstændigt uacceptabelt, at beboere, og de der ellers færdes i kvarteret, er utrygge. Når området stadig opleves mere utrygt end resten af København, må vi gøre en særlig indsats, slutter Jesper Christensen.

Indsatsområder for partnerskabet
• Positive fællesskaber
• Tryggere byliv
• Uddannelse og beskæftigelse

Anmeldelser om kriminalitet i
partnerskabets område i 2015
• Indbrud 145
• Tyveri/røveri 323
• Vold/trusler 86
• Hærværk 42
• Narkotika 37
• Chikane 38

Ruten i Tingbjerg.  Foto: Kaj Bonne

Ruten i Tingbjerg.
Foto: Kaj Bonne

Socialborgmester Jesper  Christensen. Foto: ef

Socialborgmester Jesper
Christensen. Foto: ef

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top