Luften i København kan være mere forurenet end frygtet
Københavns Kommune vil undersøge om man kan benytte mobile og prisvenlige målestationer rundt omkring i byen.

Københavns Kommune vil undersøge om man kan benytte mobile og prisvenlige målestationer rundt omkring i byen. Ønsket er at kunne måle forurening helt lokalt, og foreløbige resultater fra nye luftkvalitetssensorer viser overraskende høj forurening i en trafikalt fredelig gade.

– Med de nye billige sensorer vil vi kunne give københavnerne langt bedre oplysninger om, hvordan det står til med luftforurening i de forskellige bydele. Dermed kan københavnerne tage forbehold, hvis det står særligt slemt til i deres kvarter. Samtidig kan vi på rådhuset tage informationerne med i planerne, og forsøge at skrue ned for trafikken de steder, hvor luftforureningen er størst. På den måde kan vi forhåbentlig være med til at redde nogle af de over 500 københavnere, som hvert år dør for tidligt som følge af luftforurening, siger Teknik- og Miljøborgmester Morten Kabell.

1 kommentar om “Luften i København kan være mere forurenet end frygtet”

 1. Lars John Christensen siger:

  Det lyder som en rigtig god og meget vigtig ide og tiltag. Her i Brønshøj/Husum har vi aldrig fået målt noget forurening på et væsentligt grundlag.

  Vi er ikke desto mindre den bydel hvor der konstant flyder tung trafik, samt bus-og almen biltrafik på hele døgnet! Primært på Frederiksundsvej.

  At få målt værdierne på f.eks Husum Torv samt Brønshøj Torv ville være ret så indlysende at få etableret snarest muligt. Man har i årevis alene været fokuseret på bro-kvartererne, samt indre by, men her i Brønshøj/Husum bor vi altså over 40.000 mennesker.

  Nørrebrogade har fået deres bil-begrænsninger, i det hele taget er kvarteret blevet forkælet i en grad som virker påfaldende – Måske fordi der bor så mange både lokal-politikere og MF’ere iområdet på Nørrebro? Tanken er nærliggende!

  Jeg håber ikke at det at “undersøge” muligheden tager ret lang tid, for det er sådan set ret enkelt at få opsat en mobil målestation, således at også borgerne i 2700 ved hvad vi har med at gøre, rent forurenings- og partikelmæssigt set!

  Godt Nytår!

  Med Venlig Hilsen

  Lars John Christensen
  Glumsøvej
  2700 Brønshøj

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top