Luciadag fejres med lys og sang
Lucia-04-50-16.jpg
Der gøres klar til Lucia-optog i søndags i Bellahøj Kirkes midlertidige lokaler på Tomsgårdsvej. På søndag vender Bellahøj Kirke tilbage til Frederikssundsvej. Foto: Kaj Bonne
I dag er det Luciadag, og dagen markeres over hele landet med optog af børn i hvide dragter.

I dag er det Luciadag, og dagen markeres over hele landet med optog af børn i hvide dragter. Sankta Lucia var en italiensk helgeninde, som led martyrdøden på Sicilien i år 304. Lucia er dels symbol på at lyset er på vej til at vende tilbage, dels på en kristen jomfru, der var parat til at ofre sit liv for sin tro og ærbarhed. Ifølge myten fik hun stukket øjnene ud, og hun er da også helgen for de blinde.
Traditionen med Luciaoptog er relativt ny (1928) og stammer fra Sverige. Lucia har ikke noget særligt med jul at gøre, og i Danmark fandt det første Lucia-optog sted i Scala under besættelsen.
Da Bellahøj Kirke i søndags fejrede Lucia-gudstjeneste, handlede det om mere end lys, stearin i håret og små piger og drenge i hvide kjoler. Gudstjenesten og det efterfølgende optog fra Bellahøj Kirkes midlertidige lokaler på Tomsgårdsvej til den ny istandsatte Bellahøj Kirke tog nemlig forskud på åbningen af den om- og tilbyggede kirke på Frederikssundsvej søndag den 18. december.
– Vi markerer overflytningen fra de midlertidige lokaler til den ombyggede kirke ved symbolsk at bære lyset frem til Ny Bellahøj Kirke og tænde juletræet udenfor som et første tegn på, at der igen er liv i huset, fortæller Peter Møller Jensen, der er præst i Bellahøj Kirke.
Søndag den 18. december slår Bellahøj Kirke dørene op til festgudstjeneste og officiel åbning af de nye lokaler. Her vil biskop Peter Skov-Jakobsen medvirke, og efterfølgende vil kirken være vært ved en reception.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top