Legaliser hash i København
Liberal Alliance og Enhedslisten foreslår at vi laver et forsøg med legaliseret salg af cannabis i København

Af Heidi Wang, Liberal Alliance og Rikke Lauritzen, Enhedslisten

Liberal Alliance og Enhedslisten foreslår at vi laver et forsøg med legaliseret salg af cannabis i København. Borgerrepræsentationen tager stilling til vores forslag på torsdag.

Enhedslisten og Liberal Alliance er uenige om meget. Men vi er enige om at forbudspolitikken har slået fejl, når det kommer til hash. I årtier har politiet bekæmpet hashsalget og resultatet har blot været, at et mere og mere råt kriminelt miljø har sat sig på markedet.

Rydningen af pusher Street på Christiania har betydet fornyet kamp om det lukrative hashmarked. I de seneste måneder har vi igen været vidner til en opblussen af bandekonflikterne og københavnerne har været vidne til en lang række skud- og voldsepisoder. Det skal vi have stoppet, så vi kan skabe tryghed for københavnerne, og den nemmeste måde er, at gøre det illegale marked legalt. Det vil fjerne de kriminelle banders primære indtægtsgrundlag og gøre det langt mindre attraktivt at søge ind i banderne.

Internationalt går udviklingen også i retning af legalisering af cannabis. Flere og flere lande bløder deres lovgivning op og i USA har en lang række stater nu lovliggjort salg og forbrug af hash. Senest er den største stat Californien kommet med på bølgen og en række andre stater overvejer at følge trop.

Der er derfor grund til at tro, at det er et spørgsmål om tid før cannabis også bliver legaliseret herhjemme. Der er ingen grund til at vente. En legalisering vil betyde arbejdspladser og ekstra skatteindtægter.
Hvis forslaget vedtages i Borgerrepræsentationen på torsdag, skal regeringen tage stilling til om forsøget kan iværksættes.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top