København vinder international klimapris
Københavns Kommunes skybrudsplan bliver hædret med en C40 Cities Award

København var blandt vinderne, da C40 Cities Award for nylig blev uddelt i Mexico City. Københavns Kommune får en pris for sin omfattende skybrudsplan, som skal sikre hovedstaden bedre mod fremtidens voldsommere vejr. Københavns overborgmester Frank Jensen modtog prisen, der blev uddelt under klimanetværket C40’s topmøde i Mexico City.

København vandt C40-prisen foran Hong Kong og San Francisco, der sammen med København var nomineret i kategorien for klimatilpasning.

– Jeg er stolt over at modtage prisen for Københavns ambitiøse plan, der på en og samme tid sikrer byen mod skybrud og skaber nye grønne byrum til gavn for københavnerne. Mange storbyer kæmper lige som os mod stigende nedbør og oversvømmelser, så vores arbejde med at klimatilpasse København vækker stor international opmærksomhed, siger Frank Jensen.

300 projekter

Københavns Kommune har som en af de første storbyer i verden lavet en samlet plan for håndteringen af fremtidens store mængder regnvand. Skybrudsplanen indeholder 300 projekter over hele byen, som til sammen udgør brikkerne i et puslespil, hvor byens veje og parker skal bygges om, og søer og vandløb skal tilpasses, så de bliver indrettet til enten at tilbageholde eller lede regnvandet til havnen sammen med flere store skybrudstunneller.

– København har allerede indgået samarbejdsaftaler med New York og Washington, der gerne vil lære af vores erfaringer med skybrudssikring. Med prisen fra C40 vil endnu flere storbyer få øjnene op for, at man kan beskytte en by mod oversvømmelser og samtidig øge livskvaliteten i en storby ved at erstatte parkeringspladser og vejbaner med grønne byrum, siger teknik- og miljøborgmester Morten Kabell.

De 300 projekter vil blive udført over hele byen i løbet af de kommende 20 år, og det vil samtidig være muligt at skabe nye grønne byrum.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top