Johannesgården Plejehjem er et besøg værd
At blive gammel og komme på plejehjem er nok noget de fleste af os frygter

Af Susanne Riber, Jægervej, Dragør
At blive gammel og komme på plejehjem er nok noget de fleste af os frygter, ikke mindst når vi dagligt i diverse medier bliver konfronteret med sørgelige billeder af mennesker med tunge tissebleer, tarvelig pleje og manglende livsgnist.
Jeg skal ikke gøre mig klog på, hvad der ligger til grund for alle disse forhold rundt om i landet, men jeg er ret overbevist om, at der findes mange forskellige forklaringer. Kommuner som nedprioriterer de ældre, udygtige ledere og politikere der befinder sig fjernt fra virkeligheden.

Uanset hvilken skydeskive man vælger, så er det de gamle, det går ud over – Sørgeligt og ikke værdigt i dagens Danmark.
Heldigvis ved jeg, at det ikke er sådan på alle plejehjem, og min mor er heldigvis en af dem, som befinder sig på et godt plejehjem. Jeg er dagligt taknemmelig for, at hun er en af de gamle koner, som hver dag bliver mødt af søde ord, smil og varme hænder af et personale, som har travlt og må løbe stærkt, for at være tilstede for beboerne.

Min mor er endda en af de ”tunge gamle” – hun har nemlig for et år siden fået fjernet sit ene ben. Hun får hjælp til rigtig mange ting, hun skal liftes på toilet og i seng, men alligevel bliver hun hver morgen taget ud af sengen og gjort i stand og hver aften lagt i seng med godnat kram.
Min mor på 89 år bor på et fantastisk plejehjem – Johannesgården i Brønshøj. Her har hun lyst til at blive 100 år.
Jeg tænker, at det er et besøg værd at tage forbi dette plejehjem for at se, hvordan det kan gøres.

Tak til al personale på Johannesgården, som hver dag er med til at gøre en stor forskel for mig og min mor.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top