En Jack på hjemmebane
P1050654.jpg
Jack Rasmussen til koncerten i Pilegården. Foto: kv
Music House i Kulturhuset Pilegården tilbyder sit publikum et yderst alsidigt program i løbet af en sæson.

Music House i Kulturhuset Pilegården tilbyder sit publikum et yderst alsidigt program i løbet af en sæson. Det er dog ikke alle solister og bands, der trækker fulde huse, men nogle gør det hver gang. Til de sidste hører James Rasmussens trio.

Hemmeligheden er naturligvis den, at trioen serverer noget af den bedst begavede danske popmusik, der blev skabt i årene omkring 1960 – melodisk og muntert præsenteret af nu legendariske Four Jacks. Kvartettens kreatør var kraftcentret John Mogensen, som siden fik en strålende solokarriere, til hans lys alt for tidligt brændte ud.

James Rasmussen fra Brønshøj var så heldig at komme med i Four Jacks, da Otto Brandenburg meget tidligt gik solo, og danskerne i dag er så heldige at have James – for John, Otto og lille, sjove Bent Werther er for længst søgt til de evige musikmarker, og Poul Rudi er i dag 90 år og bor på plejehjem i USA. Men med James kan vi stadigvæk nyde den ægte vare ”live”.

I sin trio har han i mange år fået solid støtte af den fremragende guitarist Søren Engel, som også bor i Brønshøj. For et års tid siden fik trioen ny trommeslager, Klaus Menzer, som dog var erstattet af Jimmi Koldenborg ved koncerten i Café Pilen den 27. november.

Jimmi Koldenborg var med sine bare 36 år den klart yngste i caféen, og naturligvis skulle han moppes på scenen af sine to mere bedagede kolleger – under præsentationen af klassikeren Tom Dooley, hvis lidelser han helt sikkert fik lejlighed til at identificere sig med, da bødlen Rasmussen foldede sig ud med en tunge så skarp som bladet på en økse. Alle, også Jimmi, nød de i alt atten sange – lige fra USA-numre som ”Op til Alaska” og ”Tapre Ørn” over Kai Friis Møllers danske udgave af Kiplings ”Mandalay” til den sorgmuntre ”Åh, Marie”.

James Rasmussen bandt numrene fint sammen med en række anekdoter. At hans trio til fulde evner at lyde som hele Four Jacks er dog stadig en gåde. Måske er løsningen, at muntre Maler Per gerne sidder nede blandt publikum og synger med?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top