Det er en grim sag
Ida_Auken-Fotograf_Steen_Brogaard.jpg

Ida Auken

Foto: Steen Brogaard
Den skandaløse renoveringen af fsb´s lejligheder i Tingbjerg er nu også nået ind i Folketinget, hvor Ida Auken(RV) har stillet spørgsmål til Transportministeriet og minister Ole Birk Olesen

Indtil svaret foreligger siger Ida Auken følgende om renoveringsforløbet:

Hvordan er du blevet opmærksom på sagen?
-En af beboernes svigersøn henvendte sig til mig og fortalte om det.

Hvad er dit indtryk af det du har set og hørt indtil nu?
-Det er en virkelig grim sag. Jeg har utrolig ondt af de mennesker, der skal opleve denne her behandling. Både renoveringen, der virker sjusket udført og farlig for beboerne fx i forhold til asbest, men også den alvorlige skimmelsvampsforurening, der har været i længere tid og som ikke virker til at være bedret efter renoveringen, måske tværtimod.

Hvordan kan samfundet hjælpe folk i Tingbjerg, der er kommet i klemme?
-Det er Københavns Kommune, der har tilsynspligten. Men jeg føler mig ikke overbevist om, at det er udført ordentligt, og derfor har jeg bedt Transportministeren om at gå ind i sagen.

Synes du almennyttige boligselskaber lever op til deres egne mål?
-I denne her sag bør de almennyttige boligselskaber helt klart genoverveje, om de har varetaget beboernes interesse ordentligt. For mig ser det ikke sådan ud.

Hvordan ser du på kommunens tilsynspligt?
-Nu ved vi jo ikke, hvad Ole Birk Olesen svarer, men kunne der være noget lovgivningsmæssigt, som man skal se på? Hvis det viser sig, at der ikke er overtrådt nogle love i denne her sag, så er det klart, at vi må se på, om loven i dag er god nok. Man kan ikke byde nogen den slags behandling

Tror du sådan en byggerenovering med dette udfald, kunne ske andre steder i Danmark?

-Det håber jeg ikke.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top