Brønshøj Kirkes Pigekor synger i Tivoli
tivoli-lucia.png
Foto: Tivoli pressefoto
Svensk skik hyldes med rekordstort luciakor

Som en del af den store nedtælling til Juleaften spiller den 13. december, kendt som Luciadagen, en ikke helt uvæsentlig rolle. Der er nok tale om en svensk skik, hvor et fakkeloptog gik fra ødegård til ødegård med den smukkeste pige forrest for at vække gårdens karle. Danskerne har for længst taget traditionen til sig som deres egen og bruger anledningen til at tænde lys og håb i mørket. Tirsdag den 13. december fra kl. 17.30 kan du opleve et rekordstort optog med over 100 piger iført hvide luciakjoler, mens de bl.a. synger ”Nu bæres lyset frem” i Tivoli.

Tivoli har til lejligheden samlet fem forskellige kor, der tilsammen tæller over 100 unge til i et stort fælles kor. Koret består af udover af piger også af enkelte drenge fra Frederiksberg Sogns Pigekor, Dragør Kirkes Børne- og Ungdomskor, Vesterbro Sogns Børne- og Ungdomskor, og Brønshøj Kirkes Pigekor og Sankt Cæcilia Juniorkor. Udover Luciasangen fremfører sangerne også ”Et barn er født i Betlehem”, ”Dejlig er den himmel blå”, ”Ding, dang, engleklokkers klang”, ”We wish you a Merry Christmas”, ”En rose så jeg skyde” og ”Il est né le Divin Enfant.”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top