Borgerpanel i Brønshøj-Husum
Brønshøj-Husum Lokaludvalg har via e-boks inviteret alle i bydelen over 15 år til at være med i et elektronisk borgerpanel

For at styrke inddragelsen af byens borgere vil Lokaludvalget med jævne mellemrum stille spørgsmål om bydelens udvikling til de, der har tilmeldt sig bydelens borgerpanel. Der vil blive sendt spørgeskemaer ud til panelets medlemmer med jævne mellemrum, og spørgeskemaerne kan målrettes til f.eks. bestemte aldersgrupper, bydele (baseret på vejnavne), køn, interessefelter o.a. Besvarelsen af spørgsmålene er anonym.

Borgerpanelet er for alle, som bor i Brønshøj-Husum, og som er fyldt 15 år. Det er helt frivilligt, om man vil være med, og man kan framelde sig når som helst.

Lokaludvalget vil nå flere grupper

– Brønshøj-Husum Lokaludvalg vil bruge panelets holdninger i det videre arbejde og sørge for, at de kommer videre til politikerne på Københavns Rådhus. Panelet kan spørges om aktuelle sager gennem elektroniske spørgeskemaundersøgelser, fx i høringssager, eller til at tage temperaturen på bydelen angående forskellige temaer, fortæller Ditte Tøfting-Kristiansen fra Lokaludvalgets sekretariat.

Et borgerpanel er en bredt funderet metode til borgerdialog, hvor man kan nå mange borgere med et forholdsvis begrænset ressourceforbrug. Undersøgelserne i et borgerpanel er en metode til at få viden om, hvordan et stort udsnit af borgere opfatter bydelen og forholder sig til konkrete problemstillinger.

– Vi er godt klar over, at undersøgelserne ikke nødvendigvis bliver repræsentative for hele bydelen, men det er en måde, hvormed man kan nå bredt ud blandt beboerne i bydelen og nå målgrupper, det ellers kan være svære at nå, fx gangbesværede, børnefamilier og grupper, der ikke ellers er engagerede i bydelens foreningsliv. Borgerpanelet skal ses som et supplement til andre former for dialog med borgerne, tilføjer Ditte Tøfting-Kristiansen.

Etableringen af det digitale borgerpanel i Brønshøj-Husum koster 60.000 kr. at etablere, og flere andre Lokaludvalg benytter sig allerede af borgerpaneler.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top