Så tændes bydelens juletræer
Jul-i-Husum-02-49-15.jpg
I lighed med sidste år kommer Københavns Brandvæsen til Husum Bypark for at løfte julemanden op for at tænde træet. Foto: Kaj Bonne
Det første juletræ i København blev tændt i 1811. Utallige steder i Brønshøj-Husum vil der også i år stå tændte træer, der spreder lys og hygge. Tre steder er der inviteret til fælles juletræstænding.

Brønshøj Torv
Juletræet på Brønshøj Torv tændes ved et festligt arrangement fredag den 25. november, kl. 16.30.
Der bliver korsang og fællessang ved Brønshøj Kirkes Børne- og Pigekor, velkomst ved formand for juletræsfonden Lars Hornum, og årets juletale holdes af sognepræst Peter Nejsum fra Brønshøj Kirke. Derefter kommer julemanden, og måske har han overraskelser med til børnene.

Husum Bypark
Juletræet i Husum står også i år i Husum Bypark på hjørnet af Frederikssundsvej og Husumvej. Det er Husum Juletræs Forening, der inviterer til juletræstænding lørdag den 26. november fra kl. 16.30 til 18.

Hele arrangementet starter med, at Husum Byparks Juleorkester spiller julemelodier, og imedens kan man købe varme æbleskiver og dermed støtte Husum Vold Spejderne. Og de voksne kan støtte Rotary Brønshøj ved at købe gløgg.
Samtidig vil foreningen Husum Byparks Venner uddele gratis nissehuer til alle fremmødte børn.

Kl. 17 holdes årets juletale af socialborgmester Jesper Christensen, og bagefter skal træet tændes. Det bliver julemanden, der med hjælp af en stigevogn fra Station Hulgårdsvej, løftes op mod træets top, hvor han vil tænde træet og kaste lys og hygge i bydelen. Når træet er tændt vil der blive sunget julesange med julemanden som forsanger, og derefter er der uddeling af godteposer til alle børn.

Juletræstænding på Voldparken Torv
For at bringe Husums beboere tættere sammen og skyde julehyggen ordentlig i gang, afholder den boligsociale helhedsplan ’Husum for Alle’ et julearrangement mandag den 28. november, kl. 17.30 til 18.30. Først tændes lysene på juletræet, der står på Voldparken Torv, og derefter vil der være julemusik og varm kakao, gløgg og småkager.

Husum for Alle er en boligsocial helhedsplan beliggende i Voldparken, der netop er blevet forlænget frem til 2020. Helhedsplanen arbejder primært i boligafdelingerne fsb Voldparken, fsb Husumgård, AAB38 og 80, men også for Husum som helhed. Målet er at gøre Husum til et rart og trygt sted at bo. Arrangementet er åbent for alle og afholdes for at bringe flere af Husums beboere sammen om gode traditioner.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top