Så brygger Mosekonen
DSC_0230.jpg
Der blev arbejdet i grupper, da interesserede i Utterslev Mose holdt møde i EnergiCenter Voldparken. Foto: Jens Christian Elle
Venner af Utterslev Mose sætter skub i borgerinddragelsen om naturparkens nære fremtid

En kreds af borgere med interesse for Utterslev Mose satte forrige onsdag gang i produktionen af forslag til hvordan mosen og omgivelserne kan blive endnu mere attraktiv at leve i for dyr og planter og komme i for mennesker. Mødet var arrangeret af Brønshøj-Husum Lokaludvalg i tæt samarbejde med Bispebjerg Lokaludvalg og Teknik-og Miljøforvaltningen. Anledningen til at der blev inviteret til visionsmøde hænger både sammen med de opgaver som arrangørerne har med at udarbejde en helhedsplan for Utterslev Mose og en ny bydelsplan for Brønshøj-Husum.
Michael Hoff fra Brønshøj-Husum Lokaludvalg fortalte om målsætningen om at give borgerne og institutioner mulighed for at komme med forslag til, hvordan man kan give Utterslev Mose et ordentligt løft, og han pegede også på en kommende konference om Utterslev Mose, der er planlagt til afholdelse i marts 2017 og skal være med til at inspirere til større samarbejde og politiske initiativer.

Tre udfordringer
Mødedeltagerne ved hver af de syv borde gik først i gang med at drøfte hvordan Utterslev Mose kan bruges som ramme for arbejdet med at forbedre forholdene for socialt udsatte og psykisk sårbare. Forslagene fra bordene tikkede derefter løbende ind og hermed var kampagnen officielt skudt i gang. En ídékampagne der kører frem til 1. december.
Den næste udfordring gik på spørgsmålet om, hvordan der kan udvikles en større interesse for at besøge Utterslev Mose. Hvad er det for for-
tællinger, der skal skabes og hvad er det for faciliteter, der skal etableres var nogle af de underspørgsmål, som arrangørerne udfordrede de deltagende med. Hertil blev der spurgt om der i den forbindelse er blevet set på om hvor meget Utterslev Mose kan tåle, og om det i sig selv er et succeskriterie at Utterslev Mose får mange flere gæster.
Aftenen sluttede med en opfordring til at komme med forslag på de store udfordringer Utterslev Mose har i forhold til at udvikle sin artsrigdom. Det handlede dels om det alvorligt belastede vandmiljø. Dels om et landmiljø, der har brug for stor hjælp til at blive et mere interessant sted for naturens trængte planter og dyr og rigere på oplevelser for den besøgende.
Efter tre timer var der produceret 30 forslag og opfordringen fra mødets arrangører var at dele disse udfordringer med sine venner, bekendte og kollegaer. Fra Jens Christian Elle, der er miljømedarbejder i Brønshøj-Husum Lokaludvalg blev det understreget at der også er mulighed at stille nye udfordringer og på den måde demokratisere debatten.

På www.tagdel.dk findes de aktuelle udfordringer. For at deltage med forslag skal man først registrere sig på siden.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top