På lørdag er det jul ved Brønshøj Vandtårn
DSCN9134.jpg
Lørdag blev lyskæderne fastgjort på vandtårnet. Det blæste godt, så det var svært for Mohammed at holde sig i ro. Han svingede af og til som pendulet på et gamlmelt vægur. Foto: Finn Gunst
Musik, fakkeltog, varme drikke og Kultur- og Fritidsborgmester Carl Christian Ebbesen tænder julebelysningen på det fredede vandtårn på Brønshøjvej

Festen og markeringen af den kommende højtid starter kl. 14 i Tingbjerg, når en brandbil med nisser og jazz-orkester kører gennem bydelen til Brønshøj Torv, hvorfra et fakkeltog bevæger sig ned til vandtårnet. Her sælger Brønshøj Kirkes Pigekor varme drikke og kager, og kl. 15.30 holder Kultur- og Fritidsborgmester Carl Christian Ebbesen en kort tale og tænder lyset på vandtårnet.

Også spejderne fra B21B vil have aktiviteter omkring vandtårnet, og fra kl. 16 er der tre gratis koncerter inde i vandtårnet med bl.a. Scandinavian Rhythm Boys og Det Danske Drengekor.

Bag arrangementet står Brønshøj-Husum Lokaludvalg og Kulturhuset Pilegården, der begge vil bidrage til at give borgere og forbipasserende en varm og hyggelig oplevelse. Lokaludvalget er også i gang med at udarbejde et forslag til Bydelsplan for udviklingen i de kommende år i bydelen, hvor anvendelsen af Brønshøj Vandtårn vil være et centralt udviklingspunkt.

Kulturelt samlingspunkt
I november havde Lokaludvalget arrangeret mulighed for at bese Brønshøj Vandtårn indvendigt samt komme en tur op på taget og nyde den fantastiske udsigt. Det imponerende katedrallignende rum var oplyst i smukke farver, der understregede rummets mange søjler. Efter besøget i vandtårnet holdt Lokaludvalget et borgermøde om tårnets fremtidige anvendelse og mange interesserede borgere var mødt op i Pilegården.

– På borgermødet kom alle ind på tårnets unikke muligheder for at udvikle sig til et nyt kulturelt samlingspunkt til glæde for rigtig mange borgere og interesser. De understregede også vigtigheden af, at der i fremtiden blev lagt vægt på aktiviteter som er nytænkt, fortæller Kirsten Møller, som er formand for Lokaludvalgets Kulturudvalg.

– Vandtårnet skal ikke tilbyde det man gør i så mange andre kulturhuse, men netop søge at udvikle sin helt egen profil. Rummets særegenhed lægger op til nye ideer og eksperimenter. Der er nu afsat 1/2 mio. kr. på Københavns budget til at gennemføre en første klargøring af tårnets gulve og indgange, så det bliver lettere at arrangere større begivenheder, fortsætter Kirsten Møller.

Der blev på mødet opfordret til at danne en forening eller brugergruppe, der kan påtage sig at arrangere og styre kommende aktiviteter i et samarbejde med Lokaludvalget og Kultur Nord.

Et vartegn for bydelen
– Der var på mødet enighed om, at vandtårnet skal fremstå som et vartegn for bydelen. Blandt de mange forslag til den fremtidige anvendelse blev nævnt installationer og aktiviteter omkring lyd og lys, korsang og musik, udstillinger, rappelling, teater- og filmforestillinger, cirkus og naturvidenskabelige eksperimenter, siger Kirsten Møller.

– Det blev foreslået, at initiativerne omkring vandtårnet skulle deles op i faser, hvor første fase indeholder aktiviteter i den nedre del af tårnet, mens der senere skulle åbnes for etablering af glaselevator i midten, sikring af den smukke vindeltrappe og kreative udnyttelser af tårnets øverste rum med café, udstillingsrum, teaterrum, værksteder etc. og udsigtsplatform øverst, hvorfra Herfra der er en storslået udsigt over hele Storkøbenhavn, slutter Kirsten Møller.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top