Om gamle træer og spejderborge
Jeg kigger hver dag på Brønshøj Vandtårn fra mine vinduer. Måske er det ikke egentligt smukt, men det har sin egen charme, og det står som et vartegn for Brønshøj, som jeg har kendt det hele mit liv.

Lisbeth Marner Thurebyholmvej, Brh.
Jeg kigger hver dag på Brønshøj Vandtårn fra mine vinduer. Måske er det ikke egentligt smukt, men det har sin egen charme, og det står som et vartegn for Brønshøj, som jeg har kendt det hele mit liv. Og træerne – de store gamle træer – der står omkring vandtårnet, er en fryd året rundt. En lille grøn plet midt i vores villakvarter. Det er et pivilegie at kunne bo midt i byen og stadig se egern pile op og ned af de gamle træer og høre spætten blandt de mange andre fugle fra en trætop, mens vi spejder efter pindsvinet.
Vores lokale yderst populære spejdergruppe, Bellahøj 21st Barking, har desværre mistet deres spejderhytte ved Degnemosen. Her har børn i generationer lært om naturen – i naturen. De skal selvfølgelig have et nyt hus et sted, hvor de små by-børn kan komme ud i naturen.
Men planerne for tiden er at genhuse dem på vandtårnsgrunden. Der skal bygges en 700 m2 hytte i oxideret jern, 5 m høj ud mod vejen. For at få plads skal halvdelen af de gamle træer fældes og tilbage skal stå en jernborg midt i et villakvarter. Naturen forsvinder og tilbage til spejderne er kun parcelhuse med høje hække omkring og sure naboer, der brokker sig over larm-, lugt- og trafikgener.
Det virker helt forkert! Der må da være mere egnede steder for en spejderhytte end ved vores fredede vandtårn. Hvis gamle servitutter og fredningsbestemmelser alligevel skal brydes, så vælg dog et sted, hvor spejderne får mere plads og mere natur end på denne lille grønne plet midt i et villakvarter.

1 kommentar om “Om gamle træer og spejderborge”

  1. Louise lindegaard siger:

    Er dybt enig med Lisbeth Marner! Det skaber splid i lokalsamfundet, når dette gigant spejdercenter ikke kommer alle til gavn! Vandtårnet skaber desuden voldsom turbulens og tilbagekast af lyde. Vi er dybt bekymrede og ulykkelige over denne udemokratiske proces og den støtte som lokalrådet giver spejderne. Hvor naboernes protester mod dette van(d)vittige stundt aldrig er blevet taget seriøst, men blevet tromlet hensynsløst.
    Det er uværdigt at et lokalsamfund ikke viser større respekt og forståelse for vores syn på sagen. Mon alle her i Brønshøj vil synes godt om et spejdercenter i deres “baghave” med Københavns største spejdergruppe på 250 spejdere, en rollespilsfabrik, div. Institutioner, foruden også en lind strøm af gæster fra vandtårnet der skal bruge spejdercentrets toiletfaciliteter, og dertil kommer at centret skal lejes ud til fester mv!
    Og hvad så, hvis ressonans, bålrøg, hamren, råb, sværdslag, leg og skrig og skrål virkelig bliver målt til uacceptable værdier? Hvad gør man så? Ruller det hele tilbage?
    Ps: skulle der være nogle i Brønshøj, der synes godt om spejdere mv i “baghaven”, så hjælp os gerne!! Det vil spejdergruppen Barking 21 (navnet siger vist alt😳)sikkert blivet glade for! For de er fulde af empati og anerkendende kommunikation.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top