Nye penge vil bremse uligheden i sundhed
Satspuljen på sundhedsområdet er forhandlet på plads

Ninna Thomsen (SF), sundheds- og omsorgsborgmester i København, roser aftalen for at sætte ind mod diabetes og rygning. Det er et rygstød til kommunens indsats mod ulighed i sundhed, siger hun.
Hvis uligheden i sundhed skal bekæmpes, kræver det investeringer. Derfor roser Ninna Thomsen sine kolleger på Christiansborg for at have øremærket store dele af satspuljeaftalen på sundhedsområdet til områder, der har en direkte effekt på ligheden.
-Jeg er rigtig glad for, at et flertal på Christiansborg nu sætter ind mod uligheden i sundhed. Uligheden er tydelig i København, og vi har allerede stort fokus på at bekæmpe diabetes og hjælpe folk til et liv uden tobak. Det er to faktorer, som har enorm betydning for danskernes sundhed og livskvalitet, så det er dejligt, at Folketinget bakker op om vores indsats, siger Ninna Thomsen.
Hun roser samtidig, at der bliver sat massivt ind på kræftområdet.

København vil knække kurven
Netop inden for diabetes og rygning er Københavns Kommune i fuld gang med at knække uligheden.
Sundheds- og Omsorgsforvaltningen åbnede i september et helt nyt Center for Diabetes, der har særligt fokus på forebyggelse og tidlig opsporing af sygdommen, ligesom borgerne i centret kan få hjælp og vejledning til et bedre liv med diabetes.
Kommunen har også en ambition om et røgfrit København i 2025. Her er målsætningen, at kun fire procent af befolkningen skal ryge.


På diabetesområdet er der på satspuljen sat 65 mio. kr. af fra 2017-2020 til en national handleplan, mens der er sat 27 mio. kr. af til hjælp til rygestop for særlige grupper og 14 mio. kr. til at forebygge rygning blandt børn og unge.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top