Mor med slag i
Forfatter-Arp-45-16.jpg
Anne Mette Arp elsker at sætte sig til tastaturet og gå i dybden med sin historie og sit persongalleri. Foto: Kaj Bonne
Organist og sognemedhjælper ved Bellahøj Utterslev Sogn, Anne Mette Asp har netop udgivet sin tredje bog i ungdomsserien om Spionagenterne

Hun har skrevet så længe, hun kan huske tilbage. I skolen forsøgte lærerne at holde igen, for Anne Mette var dyr i kladdehæfter. Hun skrev nemlig den ene historie efter den anden og læste dem højt i klassen.
Og 50-årige Anne Mette elsker stadigvæk at skrive.

-Det var egentlig tilfældigt, at jeg begyndte at skrive igen som voksen. Jeg så en konkurrence i Gyldendal, men jeg vandt selvfølgelig ikke. Men jeg havde pludselig en færdig bog og den skulle da udgives, fortæller Anne Mette, der udgav sin første bog om Spionagenterne i 2010.
Opfølgeren kom to år efter, og det var meningen, at den tredje i serien skulle udkomme i 2014.

-Men det år fik jeg tvillinger, og der var ingen tid til at skrive, men det er en lettelse, at jeg her fire år senere kan stå med ”Spionagenterne og tyvene i den grå varevogn”, fortæller Anne Mette, der bor i Brønshøj og er alenemor til seks børn. To halvvoksne sønner og to hold tvillinger.

Drømmen om at blive fuldtidsforfatter

Hun er uddannet organist fra konservatoriet, og så har hun en bachelor i teologi. I dag virker hun både som organist og sognemedhjælper i Bellahøj Kirke. Og selvom hun både har et fuldtidsjob og er fuldtidsmor, så har hun også haft overskud til at skrive bøger.

-Jeg skriver lidt hist og pist. Nogle gange er jeg stået op midt om natten, fordi jeg pludselig havde fået en ide, eller har ligget i sengen og tænkt over noget, jeg hørte i bussen, fortæller Anne Mette, der altid har plottet klart, inden hun går i gang ved tastaturet.

Lige nu er hun 100 sider inde i sin næste bog, som er en fantasyhistorie.
-Jeg er meget optaget af fantasy, og det har jeg været længe. Jeg kan godt lide Lene Kaaberbøl og J.K Rowling, og det er blandt andre hos de forfattere, jeg samler inspiration. Fantasy er helt sikkert den genre, jeg brænder mest for, indrømmer Anne Mette, der drømmer om en dag helt at kunne hellige sig forfatterskabet.

-Det ville være en barndomsdrøm, der ville gå i opfyldelse, hvis det sker. Men der er flere ting, der skal gå op i en højere enhed, fastslår hun.

Lidt om handlingen:
Niki og Victor prøver igen at hjælpe Mads, der stadig har det dårligt derhjemme. Derfor kommer de tættere på hans voldelige stedfar, end de bryder sig om, og det bliver ikke bedre af, at han er ven med skolens pedel. Snart bliver det utrygt for Niki at gå i skole. Spionagenterne og tyvene i den grå varevogn er sidste bind i serien.
De to forrige hedder:
Spionagenterne og jagten på Mads 2010
Spionagenterne og smuglerbåden 2012

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top