Mere end 40.000 fotos fra København på nettet
Foto-til-Mere-end...jpg
Historisk fotografi taget omkring år 1900. Frederikssundsvej i Husum set mod Herlev. Bag husene til højre ligger landsbyen Husum. Foto fra Lars Cramer-Petersens hæfte om Frederikssundsvej.
På hjemmesiden kbhbilleder.dk kan man nu søge i historiske fotografier, kort og tegninger fra hele København – også fra Brønshøj-Husum

En helt unik samling af billeder er nu blevet let tilgængelige på internettet. Billederne stammer fra Københavns Museums og Københavns Stadsarkivs samlinger, og mange har aldrig været vist før.

Kbhbilleder.dk rummer Københavns Kommunes billedbårne kulturarv, som hermed for første gang gøres tilgængelig for alle i en samlet digital løsning. Foreløbig kan over 40.000 billeder ses, men der kommer løbende flere til i takt med, at materialet digitaliseres.

Carl Christian Ebbesen, kultur- og fritidsborgmester i Københavns Kommune, glæder sig over de mange billeder på nettet: – Det er vores fælles kulturarv, og den skal vi forvalte, så den kommer flest muligt til gode. Som historieinteresseret københavner havde jeg svært ved at løsrive mig, da jeg først dykkede ned i de mange fotografier på kbhbilleder.dk. Det er fascinerende at finde og opdage steder i byen, der har forandret sig markant, og som man dog stadig kan genkende, siger borgmesteren.

Byen og gaden som motiv
Fotografierne giver tilsammen et nuanceret og alsidigt indblik i livet i København fra slutningen af 1800-tallet. Størstedelen af fotografierne har byen og gadelivet som motiv, men man kan også følge københavnerne til hverdag og fest, fra vaskekælderen til familieudflugten, fra baggården til de bonede gulve.

På de mange kort kan man følge Københavns udvikling fra den trange fæstningsby bag voldene til en moderne storby. Og med arkitekttegninger fra Københavns Stadsarkitekt kan man se, hvordan mange nye københavnere i slutningen af 1800-tallet, skabte behov for en hel ny infrastruktur med nye skoler, brandstationer, spildevandsanlæg og meget andet til den hastigt voksende by.

De fleste billeder på kbhbilleder.dk er beskyttet af ophavsret.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top