Jeg har arvet jysk snusfornuft
Hardinger-Band.jpg
-Mit speciale er min lyd, fastslår Kristian, der også har Michael Hardinger og band som kunder. Foto: Privat
Kristian Dalsgaard kan i år fejre, at han har haft 25 års jubilæum med Arkstudios. Gennem tiden har han haft de største danske kunstnere i sit studie på Stenløsevej i Husum

Musik har altid fyldt meget i Kristian Dalsgaards liv, siden han som helt ung udviklede sin interesse for lyd i forældrenes kælder på Højstrupvej.

– Men det startede for alvor, da jeg var 18 år. Jeg så ”Musikhjørnet” på DR og så legede jeg med mine forældres spolebåndoptager nede i kælderen, hvor jeg indrettede mig med grej, som jeg havde købt for de penge, jeg arvede efter min farmor. Jeg vil ikke sige, at jeg var overnørdet, for jeg var bestemt ikke vild med skolen. Men jeg var vild med lyd, fortæller 43-årige Kristian, der efter sine forældres ønske også fik sig en ordentlig uddannelse som elektromekaniker.
Chefen på Kristians arbejde kendte godt til hans drømme, og det var ham, der gav sin lærling indsigt i, hvordan man lavede regnskaber.

-Efter uddannelsen var det meningen, at jeg skulle i militæret. Men jeg var militærnægter og kom på Det Danske Teater, hvor jeg lavede forfaldent arbejdet og lavede lidt lyd, fortæller Kristian, der stadigvæk havde sit lille lydstudie i forældrenes kælder.
Han startede i det små, og det voksede sig større i den lille hule.

-Det rygtedes fra mund til mund hos kunstnerne, at det var godt at få indspillet sin musik hos mig, indrømmer Kristian, der er beskedenheden selv.
I starten var det københavnske bands og undergrunds bands, der kom forbi og behovet for mere plads meldte sig. Nik og Jay spillede også deres musik ind i Kristians kælder inden de for alvor blev kendte. Forældrenes kælder var nu blevet for småt, og han flyttede i egen villa, hvor han i dag har tre studier. Desuden bor hans kæreste og deres to børn på tre og fem år der også.

Kristian Dalsgaard føler sig privilegeret over at have gjort sin hobby til sit arbejde de sidste  25 år. 								         Foto: Kaj Bonne

Kristian Dalsgaard føler sig privilegeret over at have gjort sin hobby til sit arbejde de sidste
25 år. Foto: Kaj Bonne

En hård branche
-Vi har et musikanlæg i hvert rum i huset, og jeg forsøger at få mine børn til at høre meget forskelligt musik som muligt. En dag håber jeg da også, at de kommer til at spille et instrument, indrømmer Kristian, der selv kan spille trommer og klaver.

Og om hvorvidt hans musik har været støjende for naboerne siger Kristian:
”Nej, det har jeg aldrig fået skyld for. I stedet har de været nysgerrige og fulgt lidt med. Jeg havde en gammel nabo, Otto, der desværre er død nu. Han skulle altid over og se, hvad det var for nogle langhårede fyre, der kom hos mig. Så kom han ind og hang ud med os flere gange om ugen. Han var lidt af en særling og en original, men han ændrede sig fra at være skeptisk og til at være glad og åben. Jeg fornemmede klart, at det blev en stor del af hans liv, at komme forbi”.

Igennem tiden er det store navne som Thomas Helmig, L.O.C, Lars Hug, Michael Hardinger, Søren Raasted m.fl. der har lagt vejen forbiArkstudios. Desuden er det muligt at leje sig ind. Kristian har også samspilshold fra forskellige gymnasier og skoler ,og har indspillet for Den Kgl. Livgarde ved Dronningens Regeringsjubilæum og Kronprinsparrets bryllup. Desuden har han indspillet Eventyrteatrets cdér igennem 17 år.

-Man kan godt leve af det, men det er blevet hårde tider. Tiderne er skiftet meget de sidste år og min største konkurrent er hjemmestudierne, fortæller Kristian, der stadigvæk føler, at han er privilegeret i sit arbejde, som også altid har været hans hobby.

-Jeg har heldigvis arvet mine jyske aners snusfornuft, og den har hjulpet mig rigtig meget. Mange studier åbner og lukker, men jeg har været stabil i 25 år, fortæller han med et smil.

Thomas Helmig har været en flittig gæst i Arkstudios.  Foto: Privat

Thomas Helmig har været en flittig gæst i Arkstudios.
Foto: Privat

Også Søren Raasted og Bent Fabricius har indspillet hos Kristian. 					         Foto: Privat

Også Søren Raasted og Bent Fabricius har indspillet hos Kristian. Foto: Privat

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top