Hyldest til dem, der skaber musikken
james-rasmussen.jpg
Det var en stolt James Rasmussen, der modtog et stort skulderklap fra sine kolleger. Foto: Kim Vadskær
James Rasmussen har modtaget fin pris for sit arbejde

Det kræver integritet og flittighed at prøve kræfter med det kommercielle musikmarked, hvor kravene er høje og mange kæmper om lytterne. Det afskrækker dog ikke de danske musikskabere, der forleden blev hyldet af deres kollegaer

DPA (Danske Populær Autorer) overrakte for andet år i træk prisen ’Årets Kommercielle Musikskaberpris’. En pris, der blev stiftet i 2015 af foreningen, hvis medlemmer netop tæller sangskrivere og producere, der skriver musik til både det nationale og internationale marked.

En af prismodtagerne var lokale James Rasmussen. Som del af Four Jacks oplevede James Rasmussen kæmpe succes med bl.a. 200.000 solgte singleplader af ’Åh Marie’. Gruppen blev opløst i 1963, og James Rasmussen rejste til USA for at prøve lykken i musikbranchen. Det blev til 14 år som sanger, producer og sangskriver for forskellige amerikanske pladeselskaber.
Som producer fik han et top 20 hit i 1968 med sangen ’Echo Park’. I 1983 startede han den trio, han stadig turnerer landet tyndt med. Repertoiret er naturligvis Four Jacks numre, men også en række af hans egne numre. Entreprenør, driftig, flittig og en pragtfuld kollega, sagde bestyrelsesmedlem i DPA, Bjarne Lisby, i sin tale til James Rasmussen.

Med påskønnelsesprisen fulgte 20.000 kr.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top