Eventyrtema i Humlebo Børnehave
Vellykkede temauger med eventyret om ”Tigerprinsen”

Første dag i temaugerne startede med, at børnene blev hentet på deres stue og fulgte en tændt lanterne op på den udsmykkede 1. sal, hvor eventyret om ”Tigerprinsen”blev fortalt og visualiseret. Bagefter gik børnene tilbage på stuerne og legede og sang sangen om ”Tigerprinsen”, som var skrevet/omdigtet specielt til temaugerne.
De efterfølgende dage deltog børnene i forskellige eventyrværksteder tilpasset
deres alder. Temaerne for værkstederne var tigerlege, sanselege og kreative aktiviteter. Alle dagene startede med sangleg. I tigerlegene blev børnene udfordret i forskellige kropslige aktiviteter, som forhindringsbane,
stopdans og yoga. I sanselege blev de udfordret med at smage, dufte, lytte og mærke forskellige ting, og i de kreative aktiviteter handlede det om finmotorik med klipning og sansning med maling på hænder og pensler, der blev til billeder. Det hele blev afsluttet med en eventyrlig festmiddag.

Fælles om samme tema
Børnene havde et fællesskab og fik afprøvet sig selv under forløbet. Hele huset skulle lave det samme, om det samme eventyr, og på den samme måde, og der blev sat ord på en masse følelser, og børnene blev udfordret motorisk, kropsligt samt kreativt.
– Vi har gode erfaringer med at lave pædagogiske forløb, der inddrager alle børnene, hvor temaet er det samme for alle. Vi kan se og høre at børnene er spændte og glæder sig, fortæller børnehavens leder, Susanne Burvad. – Børnene var motiveret for at lære nyt og spændte på hvad der nu skulle ske, da alle værkstederne var forskellige. Når vi planlægger og arbejder på denne måde, sikrer vi os, at alle børnene er deltagende i et fællesskab om et tema, med udgangspunkt i det børnene er optaget af, tilføjer
hun.

Parate til det store ristaffel.			        Foto: Privat

Parate til det store ristaffel. Foto: Privat

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top