En mønsterbryder fra Voldparken
Oliver-Hvestendahl-Guldmedalje-Classic-Bodybuilding-Senior.jpg
21-årige Oliver han indtil videre opnået sit mål at blive Danmarksmester i Bodybuilding. Foto: Privat
Bydelen har fået en Danmarksmester i Bodybuilding, da 21-årige Oliver Hvestendahl vandt guld i Herning i Classic Bodybuilding senior

Det er noget af en personlig sejr for Oliver, der ikke altid har haft det særlig let i sin opvækst.
– Jeg er opvokset i Voldparken og gik på Voldparkens Skole, men jeg kunne ikke finde ud af det boglige og opgav derfor bare og var urolig. Jeg blev tit sendt hjem eller gik selv hjem.
For det meste blev jeg sendt på kontoret, fordi jeg ikke måtte være sammen med de andre børn i frikvarteret, jeg fik bolsjer, hvis jeg gik der op uden problemer
Jeg kunne overhovedet hverken læse eller regne helt frem til 5-6 klasse, fortæller Oliver.
Det har været en sej kamp at træne sig op til konkurrencen, og de sidste mange år har han fulgt et ugentligt træningsprogram i fitnesscentret.
Herudover holder han en meget stram diæt, og især de sidste par uger inden konkurrencen er den daglige kost masser af proteiner i form af kylling og grøntsager og ikke andet.

Mors død og familiepleje
Oliver har været i pleje hos 4 forskellige familier. Hans mor var alvorligt syg. Men Oliver kunne ikke forstå, hvorfor han skulle være hos en anden familie med deres rigtige børn og lege med dem og deres forældre.
– Det der gjorde mest ondt var når andre børn kunne løbe og lege med deres forældre, men det sværeste var om natten når jeg skulle sove. Jeg følte mig aldrig rigtig hjemme eller tryg. Jeg fik altid en natbluse med fra min mor, så jeg kunne mærke duften af hende, det hjalp lidt.
Aftenen og nætterne var det sværeste tidspunkt, fordi det var her tankerne fik frit løb, fortæller han. Oliver besøgte sin mor på hospitalet, hvor hun lå i sin seng. Hun var glad for at se ham, og hun fortalte, hvor meget hun elskede ham, samtidig med at hun græd.
-Jeg forstod ikke, hvorfor hun græd, og jeg blev ved med at kramme hende Jeg gik hen mod døren og så tilbage for at kramme igen, indtil jeg forstod, hun ville have, at jeg skulle gå, fortæller Oliver og tilføjer: ”Forestil dig det, at vide man skal dø i nat, og at ens barn ikke ved det, eller forstår det”.
Dagen efter fik Oliver at vide, at hans mor var død. Han var otte år gammel.
-Jeg ved ikke om jeg allerede vidste det. Men jeg blev selvfølgelig ked af det og fik mere ondt i maven, end jeg nogensinde, havde haft. Jeg krøllede mig sammen, som jeg altid gjorde for at beskytte mig selv og holde smerten ud, fortæller Oliver, der kom ud på hospitalet, hvor han så sin mor ligge helt stille. Oliver husker, at han forsøgte at vække hende. Han var vred på hende, fordi hun havde forladt ham. Han syntes ikke, at hun havde kæmpet nok.
-Men det gjorde hun. Lige indtil den dag hun fik at vide, at jeg havde en familie jeg kunne bo hos, til jeg blev voksen. Først da kunne hun give slip på den smerte, hun havde gået med hver dag, fortæller Oliver, der gik til psykolog på Sct. Stefans Rådgivningen hver uge i hele sit barndomsliv.

Livets skole
Oliver kom på ”Livets Skole” som er en meget lille privatskole i Vanløse, da Kirkebjerg Skole ikke var sikker på, at de kunne rumme mig.
Her var omkring 60 elever. Det var en stor omvæltning fra Voldparken Skole, som var på mange hundrede børn. ”Livets Skole” lærte mig rigtig mange ting, selvom jeg i starten ikke var særlig positiv, fortæller Oliver
Men på ”Livets Skole” varder en helt anden tilgang til læring og energi. Her havde eleverne timer med
sund mad, meditations timer, løbeture.
-Jeg kunne ikke det boglige overhovedet. Jeg var flov og ked af, at jeg skulle have første klasses læsebog, hvor de andre var meget længere fremme. Det gjorde at jeg slet ikke havde lyst, så inspektøren besluttede sig for at læse med mig næsten hver dag inde på hendes kontor, og når jeg ikke kunne koncentrere mig mere, gik vi ud og spillede lidt fodbold, som jeg var god til. Jeg kunne mærke, at alt blev lettere, og at jeg kunne begynde at læse undertekster og ting på reklamer.
Oliver rykkede videre til ”Basen” på Østerbro, fordi han temperament stadigvæk ikke havde lagt sig helt.
-Det var en skole med ca. 12 børn og 5 lærer. Jeg lærte måske ikke så meget det faglige og boglige, men fik her øjnene op for, at jeg ikke var den eneste, der havde været ude for noget svært. Faktisk kom alle med hver deres historie. ”Basen” lærte mig disciplin, empati og forberedte mig på at komme videre med mit liv, fortæller Oliver, der i mellemtiden var startet med styrketræning og på tømreruddannelsen.

Målsat
Oliver havde set masser af film og videoer om folk, der trænede og ikke mindst så han, hvor flotte de blev. Han var selv meget spinkel og begyndte at drømme om at blive bodybuilder. På det tidspunkt tog han ikke sin uddannelse særlig alvorligt, fordi tankerne hele tiden kredsede om træning.
-De første år af uddannelsen gik dårligt. Jeg blev nødt til at tage mig sammen, og jeg tog ekstra tegne og udregningstimer efter arbejde til kl. 21 om aftenen. Derefter tog jeg til træning. Sådan stod det på et godt stykke tid.
Hele min indstilling til livet ændrede sig. Den måde jeg efterfølgende gik ind til nye opgaver på, var med en langt mere seriøs indstilling. I dag giver jeg mig 100 %, som jeg også gør, når jeg ernede og træne. Og det er med den indstilling, at jeg også har fuldført min tømmeruddannelse, fortæller en glad Oliver Hvestendahl, der håber at han fremtidig kommer til at arbejde med unge mennesker, der har været i samme situtation som mig.
-Jeg kunne godt tænke mig at hjælpe unge – få fat i dem, så de kan blive til noget og udnytte de potentialer de har. Men det skal være med sport. Ikke på det bolige område.
Olivers næste mål er at tage endu et Danmarksmesterskab. Derefter vil han tage stilling til om det kan række til både et EM og et VM.

Oliver ses her sammen med sin plejeforældre Jesper og Susanne Puch Hansen og hans tre plejesøskende. Familien har givet ham en god balast i livet. 				 Foto: Privat

Oliver ses her sammen med sin plejeforældre Jesper og Susanne Puch Hansen og hans tre plejesøskende. Familien har givet ham en god balast i livet. Foto: Privat

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top