78 elever fra Brønshøj laver nyhederne i DR Byen
78-elever.jpg
Foto: Bjarne B Hermansen
Kildekritik, etiske dilemmaer og nyhedsproduktion står på menuen, når DR inviterer 78 elever fra Bellahøj Skole i Brønshøj bag om nyhederne d. 15., 16. og 17. november i DR Byen

Vært på TV Avisen Erkan Özden står klar til at tage imod 8.,9. og 10. klasser, når DR’s workshop i kildekritik og nyhedsproduktion ’I Sandhedens Tjeneste’ går i gang i DR Byen i tre dage for i alt 4400 elever.
Eleverne får i høj grad mulighed for at få indblik i, hvordan DR redaktioner arbejder, og formålet er at klæde fremtidens mediebrugere ordentligt på, så de er bedre rustet til at sortere i de informationer, de møder i deres hverdag.
-Jeg har nu mødt tusinder og atter tusinder af unge mennesker, og rigtig mange er interesserede i nyheder. Men de skal også huske at skrue op for deres kildekritiske sans, når de navigerer rundt i eksplosionen af nyheder på nettet. Så de ikke bliver snydt, siger vært på TV Avisen Erkan Özden, som håber, at han kan få unge til at droppe at køre med ukritisk automatgear og tage de kildekritiske værktøjer til sig.

Eleverne konkurrerer om bedste nyhedsudsendelse
Allerede inden folkeskoleeleverne kommer til DR Byen, skal de lave deres egen kreative og nytænkende nyhedsudsendelse og sende det ind til DR. Et dommerpanel til workshoppen vil udnævne dagens vindere blandt klasserne, som går videre til den store finale i Randers d. 29 november, hvor Thomas Skov vil afslutte årets udgave af ’I Sandhedens Tjeneste’.
I løbet af 2016 og 2017 skal over 30.000 folkeskoleelever landet rundt prøve kræfter med forskellige aspekter af en nyhedsproduktion, når de stilles overfor redaktionelle beslutninger og etiske dilemmaer, hvor de skal skelne mellem skidt og kanel, når de skal formidle troværdige nyheder til befolkningen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top