4 millioner til nyt klubhus
Husum-Boldklub-01-45-16.jpg
Tre glade repræsentanter for Husum Boldklub foran det utidssvarende klubhus. Fra venstre formanden for klubhusudvalget, Jan Sivertsen, formanden for Husum Boldklub, Johnny Erik Nielsen og medlem af klubhusudvalget Carsten Snerle. Foto: Kaj Bonne
Husum Boldklub fik 4 mio. kr., da Kultur- og Fritidsudvalget forleden fordelte pengene i årets Klubhuspulje, der går til nybyggeri og renoveringer

– Med en bevilling i den her størrelsesorden kan vi hjælpe til med at fremtidssikre Husum Boldklub. Jeg er glad for, at vi med pengene fra klubhuspuljen kan gøre livet i og omkring klubben så meget bedre både for medlemmerne, nærområdet, men også for de mange frivillige, der yder en fantastisk indsats for en masse børn og unge, siger kultur- og fritidsborgmester Carl Christian Ebbesen.

Husum Boldklub havde søgt støtte til et nyt klubhus, der skal give plads til endnu flere medlemmer og til at der kan tilbydes medlemmer og gæster rimelige vilkår.
Det skønnes, at det nye klubhus med tilhørende faciliteter vil blive brugt af omkring 1500 boldglade københavnere hver uge.

Politikerne har fordelt 11,6 mio. kr. fra Klubhuspuljen til 15 projekter og har især lagt vægt på, at mange, særligt børn og unge, får gavn af forbedringerne, samt at det ansøgte projekt medfører en markant forbedring af faciliteten.

Klubhus ikke tidssvarende
Det nuværende klubhus er bygget af træ og ligger i Husumparken ud mod Nordrupvej. Den ældste del af klubhuset er fra 1930-erne og senere er der bygget til, huset er delvist brændt, og huset er opbygget og ombygget i flere omgange.

– Problemet er at vores klubhus ikke er tidssvarende. Vi har kun et lille baderum og små faciliteter til omklædning, og det er uheldigt, når vi skal spille på vores hjemmebane, og der kommer spillere fra andre klubber, fortæller Jan Sivertsen, der er formand for klubhusudvalget. – Endvidere får vi flere og flere kvinder som medlemmer, og det er huset slet ikke bygget til. Vores toiletforhold er heller ikke gode nok, for vi har kun ét toilet til herrer og ét toilet til damer, tilføjer Jan Sivertsen.

Nyt klubhus skal være lokalt samlingssted
De fire millioner kroner går ikke til et helt almindeligt klubhus. Husum Boldklub vil skabe et såkaldt multivæksthus, der udover klublokale også skal rumme faciliteter til omklædning, bad og andre former for aktiviteter for nærområdets institutioner, bl.a. Husum Skole, lektiecafé, pensionistklubber, beboerklubber, idræts-/faglige kurser, møde- og samlingsfaciliteter.

– Vi skønner, at det nye klubhus vil komme til at koste omkring 11 mio. kr., og nu skal vi ud og søge om tilskud hos fonde m.m., siger Jan Sivertsen. – Jeg ved ikke, hvornår vi kan komme i gang med byggeriet, men nu har vi en flot istandsat Husumpark og vi har en fin kunstgræsbane, men så sidder vi med et gammelt hus, der ikke egner sig til vinterbrug, og for at få plads til vores udstyr har vi måttet opstille fire containere bag klubhuset, fortsætter Jan Sivertsen.

Det planlagte nye klubhus skal være på 480 kvadratmeter fordelt på 2 etager, nemlig kælder og stueplan.


Husum Boldklub
Stiftet i 1922
600 medlemmer
400 medlemmer under 18 år
Bedste hold spiller i Københavnsserien

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top